Creëer meer sfeer in huis met droogbloemen

0
123
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Om van een huis een thuis te maken, dien je voldoende aandacht te besteden aan de inrichting. De inrichting van een huis bepaalt namelijk voor een groot gedeelte de sfeer. Wanneer je kijkt naar de inrichting van een huis valt er onderscheid te maken in verschillende onderdelen. Zo zijn de grote meubels en de kleur van de muren van belang, maar zijn ook de details, zoals een bos bloemen, van belang. 

 

Warme kleuren zorgen voor een verbetering van de sfeer

Wanneer je echt meer sfeer in een huis wilt creëren, is het van belang dat je gebruik maakt van warme kleuren. Kies niet net als anderen voor veilige kleuren, maar ga op zoek naar kleuren die echt bij jou aansluiten. Naast dat je hier zelf mee aan de slag kunt, kun je er ook voor kiezen om hier iemand voor in te huren. Zo zijn er bedrijven gespecialiseerd in het creëren van prachtige kleurcombinaties. Het is dan ook meer dan de moeite waard om te kijken of zo’n bedrijf/specialist iets voor jou kan betekenen.

 

Een bos bloemen kunnen een huis opfleuren

Op het moment dat de basis van een huis sfeervol is, kun je het huis net nog even wat extra’s geven met bloemen. Kies voor een boeket bloemen die mooi overeenkomt met de kleuren die je in huis gebruikt. Mocht je allergisch zijn voor bloemen, of er simpelweg niet van houden om ervoor te moeten zorgen, dan zijn droogbloemen ideaal voor jou. Droogbloemen hoef je niet of nauwelijks te verzorgen en kunnen een kamer net even wat extra’s geven. Bij Flowerfeast kun je terecht voor de mooiste droogbloemen. Let er ook bij droogbloemen op dat de kleur van de bloemen overeenkomen met de rest van de desbetreffende kamer. Op die manier creëer je namelijk een zo warm mogelijke sfeer. 

 

Ronde materialen zorgen voor sfeer

Een andere tip die wij jou kunnen geven is dat je materialen met ronde vormen in huis moet halen. Een kamer waarin alleen spullen staan met rechthoekige vormen ziet er alles behalve sfeervol uit. Kijk daarom eens of je een aantal rechthoekige spullen kunt vervangen door een soortgelijk product die rond is. Door dit te doen, zal je al snel een verschil in sfeer creëren. 

 

Let op de hoeveelheid licht

Naast dat je moet letten op de vorm van de materialen is het ook van belang dat je zorgt voor een goed lichtinval. De hoeveelheid en soort licht spelen namelijk een belangrijke rol in de warmte van de sfeer. Kies voor lampen die niet al te fel zijn en zorg er daarnaast voor dat je ze eenvoudig kunt verstellen. Zulke lampen kun je zowel in fysieke winkels als webshops kopen. Let er bij webshops wel op dat de verzendtijd erg lang kan zijn. Kijk daarom voordat je besteld naar hoe lang dit precies gaat duren. Zo voorkom je dat je uiteindelijk erg lang moet wachten op je lampen. Mocht je het wachten niet erg vinden, dan zou je eventueel alsnog kunnen kiezen om bij de desbetreffende leverancier een lamp te kopen.