Je hebt een nieuw huis gekocht en deze ingericht met mooie meubels, die ook nog eens comfortabel en functioneel zijn. Je hebt leuke lampen opgehangen, de wanden geverfd of bekleed en ook de vloer is nieuw. Toch lijkt er iets te missen: het ontbreekt aan sfeer. Van een goed ingerichte kamer ook een sfeervolle kamer maken, is echter niet voor iedereen even makkelijk. Wij geven daarom 4 leuke tips, waarmee je eenvoudig meer sfeer aanbrengt in je interieur!

1.Investeer in een kachel of sfeerhaard

Niets is in de winter zo gezellig als lekker opwarmen bij je eigen sfeervolle haard of kachel. Lang niet elk huis beschikt echter over een schoorsteen en in een appartement kun je ook geen houtkachel plaatsen. Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk, waardoor elke woning of appartement voortaan over een sfeervolle warmtebron kan beschikken. Kies bijvoorbeeld voor een elektrische haard, dan hoef je enkel de stekker in het stopcontact te steken. Het houtvuur van de nieuwste elektrische haarden ziet er bovendien vaak heel realistisch uit. Nog sfeervoller is het plaatsen van een ingebouwde of vrijstaande gaskachel. Met één druk op de knop haal je dan een hoop sfeer in huis!

2. Fleur je huis op met prachtig gedecoreerde kussens

Mooie sierkussens zijn de perfecte accessoires om je huis gezellig en sfeervol te maken. Naast dat ze het zitcomfort van je bank vergroten, voegen ze extra kleur aan je inrichting toe. Kies wel altijd voor een motief dat goed past bij de rest van je interieur. Wist je dat je ook kussens kan laten bekleden met zelf uitgekozen decoratiestoffen? Een slimme keuze, want dan weet je zeker dat ze perfect zullen matchen met jouw bank of luie stoel!

3.Investeer in bloemen en planten

Bloemen en planten zijn echte sfeermakers. Niets is toch leuker dan binnenkomen in een huis waar een prachtige verse bos bloemen staat te stralen? Investeer eenmalig in één of twee mooie vazen en koop regelmatig een boeket met kleuren van het seizoen. Koop je liever iets wat langer meegaat? Kies dan voor gezellige kamerplanten. Creëer bijvoorbeeld een boho sfeer met tropische planten of plaats een grote cactus, voor een landelijke look. Geen groene vingers? Er zijn tegenwoordig ook heel realistische kunstplanten op de markt!

4.Een gezellig huis dankzij kaarsen

Beschik je niet over een groot budget, maar wil je toch iets meer sfeer in je huis aanbrengen? Kaarsen zijn bij uitstek geschikt om je huis op een goedkope, eenvoudige manier gezellig te maken. Kies voor robuuste kaarsen die veel licht afgeven of ga voor dun en elegant. In de zomer kun je kiezen voor geurkaarsen die een frisse, bloemige lucht afgeven. In de winter zijn juist geuren als kaneel, chocola of hout helemaal op zijn plaats!

Sfeer creëren in je huis hoeft dus niet ingewikkeld te zijn. Hopelijk zit jij er dankzij deze tips binnenkort niet allen warmpjes, maar ook gezellig bij!