Slaapkamer

Creëer jouw ideale slaapkamer

Geschreven door admin

De slaapkamer is een belangrijke plek in je huis. Het is de plek waar je ‘s avonds heerlijk onder de wol kruipt en tevens de plek waar je in de ochtend weer ontwaakt. Voor de één is de slaapkamer een plek waar hij of zij zich aankleed, studeert en terug trekt en voor de ander is het enkel een plek om te slapen. Kom er voor jezelf achter in welke mate de slaapkamer voor jou belangrijk is. Je kunt dan rekening houden met het inrichten van je slaapkamer. Waar je sowieso op moet letten, ongeacht of je veel of weinig tijd doorbrengt in de slaapkamer, is op de kleur van je muren. Een goede nachtrust is erg belangrijk en naast een goed bed en matras speelt de omgeving ook mee. Een complete slaapkamer is zo optimaal mogelijk ingericht en zorgt ervoor dat jij een heerlijke nachtrust tegemoet gaat.

Inrichten van je kamer

Het inrichten van je kamer is een leuke klus. Het is je eigen ruimte die jij naar jouw persoonlijke smaak mag invullen. Voordat je begint, is het handig om een moodboard te maken. Bekijk welke stijl het beste bij jou past en doe ideeën op uit tijdschriften of op internet. Verzamel afbeeldingen, teksten en kleuren die jou aanspreken. Bedenk ook welke meubelen onmisbaar zijn in je slaapkamer. Breng jij erg veel tijd door in deze kamer, dan is het begrijpelijk dat je niet zonder een bureau, bank of goede stoel kunt. Is het voor jou een minder belangrijke kamer dan zijn een bed en een kast al snel voldoende. Bij het inrichten van je slaapkamer moet je rekening houden met de plaats van je bed. Het meest ideale is als je bed niet te dicht bij een raam staat en dat je er aan twee kanten in kunt stappen. Heb jij niet zo heel veel ruimte in je kamer, schuif je bed dan wel tegen de muur aan. Verder is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren van de muren. Je slaapt het beste als jij je in je kamer kunt ontspannen en als jij je rust kunt vinden. Blauwtinten doen het altijd erg goed net als grijze kleuren en pasteltinten. Dit zijn zachte kleuren die je gemoedstoestand bevorderen. Wil jij toch liever een felle kleur in je kamer? Zorg dan dat dit een muur is waar je niet te veel tegen aan hoeft te kijken. Je kunt tevens je kamer opfleuren met kleurrijke accessoires. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar een comfortabel dekbed is ook echt een must! Dit bevordert je nachtrust.

Sfeer in je kamer

Kies de juiste verlichting voor in je slaapkamer. Het meest ideale is dat je de lichten ook kunt dimmen. Zo kun je een wat romantische sfeer creëren. Daarnaast is fel licht ook belangrijk voor als jij je in de ochtend aan moet kleden. Een andere belangrijk ding is dat jij de lichten kunt bedienen vanuit je bed. Wil jij ‘s avonds nog even een boekje lezen, dan is het wel zo fijn dat je daarna niet meer uit bed hoeft om het licht uit te doen.