laden

Heb jij geen al te grote woning? Dan worstel je waarschijnlijk regelmatig met de opbergruimte. Je wilt alles immers zo netjes mogelijk hebben. Dit wordt echter vrij lastig wanneer je hier de ruimte niet voor hebt. Veel mensen die klein wonen, hebben dan ook een betrekkelijk rommelige woning. Ben jij wel een keer klaar met deze rommel? Dan ga je mogelijk van alles weggooien. Nergens voor nodig natuurlijk! Waarom niet? Omdat er genoeg creatieve manieren zijn om meer opbergruimtes te creëren in je huis. Hoe? Dat lees je in onderstaande tekst.

Opbergboxen of -kisten

Een makkelijke manier om je spullen op te bergen is met behulp van opbergboxen of een opbergkist. Een kist kun je op diverse plekken in je woning plaatsen, al moet je er natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Wanneer je kiest voor opbergboxen, kun je deze bijvoorbeeld in een stelling zetten. Hierdoor neemt het een stuk minder ruimte in beslag en dat terwijl je er toch veel spullen in op kunt bergen.

Salontafel met opbergruimte

Vind jij opbergboxen of een opbergkist niet echt mooi? Dan kun je ook kiezen voor een salontafel met opbergruimte erin. Tegenwoordig hebben mensen vaak een salontafel die open is aan de onderkant. De ruimte onder de tafel wordt echter nagenoeg nooit gebruikt. Waarom zou je dan niet kiezen voor een dichte salontafel die je open kunt schuiven? Onder het tafelblad bevindt zich soms een opbergvak. Dit is natuurlijk een simpele manier om een deel van je rommel in op te bergen.

Benut deuren

Deuren worden door veel mensen alleen gezien als opening naar een andere ruimte. Dat is deels ook het geval. Wist je echter dat je een deur ook kunt gebruiken om spullen op te bergen? Hang er bijvoorbeeld een rek aan waarin jij je schoenen kunt plaatsen. Zo slingeren deze niet door je woning en hoef jij ze niet telkens te zoeken. Daarnaast kun je natuurlijk ook een zak met diverse vakjes aan de deur maken waarin je kinderen hun speelgoed op kunnen bergen.