pallets

Pallets worden door de meeste mensen als afvalmateriaal gezien. Toch zien we pallets de laatste jaren steeds vaker terugkeren in het interieur van woonhuizen. Jij kunt met deze houten voorwerpen namelijk van alles en nog wat maken, ben creatief met pallets. En hiervoor hoef je de pallets niet eens te slopen, al behoort dat natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Vind jij pallets ook helemaal te gek? Dan wil je er ongetwijfeld ook een aantal toevoegen aan jouw interieur. Probleem is alleen dat veel mensen niet precies weten wat zij ermee kunnen doen. Geldt dat ook voor jou? Wij geven je hier een aantal creatieve ideeën om pallets in jouw interieur te verwerken!

Maak een salontafel van pallets


Heb jij twee linkerhanden? Dan zit je er vast niet op te wachten om de pallets eerst uit elkaar te slopen. Dat hoeft gelukkig ook niet. Jij kunt pallets namelijk ook in hun geheel gebruiken in jouw woonkamer. Zo kun je er bijvoorbeeld een salontafel van maken. Dit doe je simpelweg door pallets op elkaar te stapelen. Je kunt zodoende zelf de hoogte van jouw salontafel kiezen. Om het af te maken kun je ervoor kiezen om bovenop de pallets een glasplaat te bevestigen. Op deze manier is de bovenkant van jouw salontafel vlak en voorkom je dat er allerlei spullen tussen de pallets vallen. Moet jouw salontafel van pallets makkelijk te verplaatsen zijn? Schroef dan vier wieltjes aan de onderzijde van de onderste pallet.

Een wand van pallets maken


Vind jij het wat te saai om de pallets in zijn geheel te gebruiken? Geen probleem, want ook met de losse plankjes van een pallet kun jij creatieve dingen maken. Zo kun je de plankjes bijvoorbeeld aan elkaar bevestigen om een mooie wand mee te maken. Zo’n wand kun jij bijvoorbeeld gebruiken achter het hoofdeinde van jouw bed. Om te zorgen voor één geheel is het natuurlijk extra mooi om ook jouw bedombouw van pallets te maken.

Pallets in jouw tuin


Zie je het nog niet echt zitten om pallets in huis te halen? Geen probleem, want je kunt ze ook uitstekend in jouw tuin gebruiken. Zo kun jij bijvoorbeeld een heerlijke loungebank maken met pallets. Ook hier geldt weer dat je de pallets niet eens uit elkaar hoeft te halen. Heb je de bank klaar? Bestel dan wel even wat kussens. Het is namelijk niet fijn om lange tijd op het harde hout te zitten.