Styling

Creatief je huis bewerken

Geschreven door admin

Je woning is de plek waar jij je thuis voelt. Je kunt er op je gemak zitten met een fijn gevoel. Daarom wil je natuurlijk wel dat hij er leuk uitziet en wat is er nou leuker dat zelf aan de slag te gaan om iets helemaal van jezelf te maken!? Er zijn hele leuke ‘Do it yourself’ projecten om je woning een beetje op te pimpen, zonder er te veel moeite of geld in te steken! Bekijk welke leuke projecten er mogelijk zijn!

Geef je kussens een nieuw leven

Heb je toevallig wat oude sierkussens liggen, die eigenlijk niet meer de moeite waard zijn? Maak ze dan weer mooi door een make-over. Is de hoes echt niet meer te redden? Dan kan je natuurlijk een nieuwe hoes kopen, maar waarom maak je niet je eigen? In een stoffenwinkel zijn duizenden soorten stoffen met verschillende texturen, patronen en versieringen. Zit er een gat in de sloop? Los dit op door patches stof aan de al bestaande hoes vast te maken. Zo krijg je een soort lapjeskussen. Een ander idee is om er borduursels of andere versieringen (zoals kunstbloemen, knopen of een grote strik) op te plaatsen. Een ander idee is om een egaal kussensloop een ‘dip dye’ behandeling te geven. Zorg voor een emmer textielverf en leg het eerst deel van de sloop hierin. Na een paar minuten laat je hem iets verder zakken en zo ga je door tot een rand van het einde waar geen verf op komt. Zo krijg je vanzelf een gradiënt effect op je kussen.

Wandversiering plaatsen

Een lege muur is een uitnodiging om van versiering te voorzien. Dit kan natuurlijk door een foto, poster of schilderij. Maar ook wandstickers zijn de laatste jaren erg populair. Hierdoor kan je een leuke afbeelding gemakkelijk op je muur plakken. Je zou dit ook kunnen doen door middel van het maken van een sjabloon, en deze dan tegen de muur te plakken en in te verven. Of ga aan de slag met mozaïek! Deze creaties van kleine stukjes glas of natuursteen geven een stylish, maar toch speelse uitstraling. Ergens heeft het ook een exotische sfeer. Ook hiermee zijn alle soorten tekeningen en patronen mogelijk. Bestel hier je eigen natuursteen mozaïek.

Accessoires pimpen

Versier de hoekjes, plankjes kasten en tafeltjes in de kamer met leuke versieringen. Zo is een leuke manier van planten in je kamer hebben, door deze in een oud lampje te plaatsen. Het peertje gaat op zijn kop waar dus water in kan en je er een plantje in kan steken. Als je aan het schroefdraad van het peertje een klem maakt, kun je deze zo aan de muur monteren. Of maak simpele glazen potjes tot een leuke waxinelichtjeshouder door er takjes omheen te plakken. Ook het wegwerken van ‘lompe’ objecten in de kamer kan een leuke sfeer geven. Monteer bijvoorbeeld een fotolijstje om lichtknopjes heen, of geen je plinten een andere kleur door bijvoorbeeld een behangetje of stofje hierop te plakken.