Cosi Fires

0
894
Cosi Fires
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Cosi is een merknaam van Gimeg Nederland BV. Al 135 jaar lang is Gimeg belangrijk in de gas- en sfeerhaardenbranche. Cosi Fires verkoopt mooie vuurtafels en vuurpotten die zijn gemaakt van top kwaliteit. Er zijn vier verschillende soorten producten: de Cosidrum, Cosicube, Cosiconcrete en Cosilines.

De Cosidrum

De Cosidrum is een vuurpot in een mooie ronde vorm. Ze zijn gemaakt van een soort composiet, waardoor ze een beton-look krijgen, maar ze zijn lang niet zo zwaar als beton. Ze zijn vooral erg populair in de horeca, maar ook onder de particulieren zijn ze erg gewild. De Cosidrums zijn verkrijgbaar in diverse maten en kleuren. Zo heb je de Cosidrum 56, deze heeft een hoogte van 56 centimeter en een diameter van 70 Centimeter. De Cosidrum 70 heeft een diameter van 58 centimeter en is 70 centimeter hoog. De Cosidrum 100 heeft ook een diameter van 58 centimeter, maar is 100 centimeter hoog. De Cosidrums zijn er in de kleuren donkergrijs, lichtgrijs en lime-green. Bij alle drie de vuurpotten is het mogelijk om een glazen ombouw erbij te kopen en een ronde hangtafel. De ronde hangtafel is te bevestigen aan de zijkant van de Cosidrum, zodat u uw hapjes en drankjes neer kunt zetten.

De Cosicube

De Cosicube is een van de bekendste vuurtafels van Cosi Fires. Van de Cosicube zijn er twee soorten, de Cosicube 70 en 90. De Cosicube 70 is gemaakt van douglas hout en heeft een RVS bovenplaat. Met een omvang van 60 x 70 x 60 cm is het een mooie en compacte vuurtafel. De Cosicube 90 is ook gemaakt van douglas hout en heeft ook een RVS bovenplaat. Deze tafel is even hoog als de Cosicube 70, maar met een lengte en breedte van 95 centimeter is die toch een stuk groter en zwaarder. Beide tafels zijn verkrijgbaar in een gray-wash, dat is een grijze kleur. Net als bij de Cosidrums is het ook hier mogelijk om een glazen ombouw er bij te kopen.

De Cosiconcrete

De Cosiconcrete is een nieuw product van Cosi Fires. Met een omvang van 60 x 60 x 56 cm is deze vuurtafel het kleinste uit de collectie. Deze tafel is gemaakt van composiet en heeft net als de Cosidrum een beton-look. Ze zijn in twee kleuren verkrijgbaar, namelijk in antraciet en in concrete. Concrete is zeg maar de beton-look. Ook hier is het mogelijk om een glazen ombouw aan te schaffen.

De Cosilines

Net als de Cosiconcrete zijn de Cosilines ook nieuw in 2016. De tafels zijn gemaakt van smalle horizontale latten die dekkend zijn geschilderd en bovenop zit een RVS bovenplaat, hierdoor krijgen de modellen een luxe uitstraling. Dit komt mede doordat de latten zijn gemaakt van top kwaliteit vurenhout. De vierkante versie, de Cosilines 69, heeft een omvang van 70 x 70 x 60 cm en is verkrijgbaar in de kleuren grijs en wit. Uniek in de Cosi collectie is de Cosilines 99, dit is een rechthoekig model waarbij de brander aan de zijkant is geplaatst. De omvang van de tafel is 99 x 60 x 60 cm en is dus, mede door de extra ruimte op de tafel, ideaal voor een loungeset. Bij alle twee deze Cosilines is het mogelijk om een glazen ombouw er bij te kopen.