Het wordt weer winter, tijd voor boswandelingen, maar ook om weer meer binnenshuis te verblijven. In deze tijd van het jaar trek je na een lange dag werken de gordijnen dicht en ga je cocoonen. Ga jij met een dekentje op de bank of spreek je liever met je vrienden af, in je cocon?

Met zijn allen

In tegenstelling tot wat je wellicht denkt, hoeft cocoonen geen eenzame bezigheid te zijn. Je kunt prima achter die gordijnen met je vrienden afspreken. Avondenlang tafelen, een potje klaverjassen, een muziekquiz, elkaar levensverhalen vertellen … Er zijn legio invullingen te verzinnen voor heerlijke, ongedwongen en comfortabele avondjes thuis. Voordeel als je het zelf organiseert? Jij hoeft de deur niet meer uit!

De ambiance

Wat zeker helpt voor een echte cocoonsfeer zijn diverse kaarsjes. Maar eigenlijk krijg je hetzelfde effect met led verlichting. Vooral als die voorzien is van een dimmer. Door de led verlichting op standje gezellig te zetten bijvoorbeeld. Als het buiten donker is, kun je nu eenmaal niet alleen af met kaarsen. Een goede lamp is onontbeerlijk. Vooral als je ook nog wilt winnen met dat potje klaverjassen!

Wat trek je aan?

Natuurlijk, cocoonen doe je zo comfortabel mogelijk. Een paar warme huissloffen, een lekkere joggingbroek of een badjas, alles kan. Een voorwaarde heeft de kleding wel: het moet wel zorgen voor een comfortabele warmte. Vergeet je sokken dus niet! Natuurlijk is wat je aantrekt afhankelijk van wie je uitgenodigd hebt. Niet bij iedereen voel je je op je gemak in je badjas.

En in je eentje?

Cocoonen in je eentje doe je met een warm drankje, chocola en vermaak. Dat vermaak kan op tv zijn, bijvoorbeeld door je favoriete serie te kijken. Maar ook een goed boek doet het goed, als je aan het cocoonen bent. Neem je meest comfortabele stoel of bank, gooi er een dekentje op en je avond zit gegarandeerd goed!