Camerabeveiliging voor je huis hoeft niet duur te zijn!

0
673
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het beveiligen van je woning kan een steeds grotere uitdaging zijn! Inbrekers gebruiken het nodige geweld om een woning binnen te komen, zetten handige trucjes in om een slot te openen, enzovoorts. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van kerntrekken of de klopsleutelmethode? Het zijn populaire inbraakmethodes, waartegen je jezelf steeds lastiger kunt beschermen. Een van de hulpmiddelen die kan helpen bij het beveiligen van je woning, is het gebruik van een beveiligingscamera. In de afgelopen jaren is het aanbod aan beveiligingscamera’s toegenomen, wat het lastiger maakt om een weloverwogen keuze te maken. In dit artikel geven we je tips!

Kwaliteit van de lens in de beveiligingscamera

Er zijn bij het vergelijken van beveiligingscamera’s verschillende aspecten om rekening mee te houden. Een van deze aspecten is de kwaliteit van de lens in de beveiligingscamera. Voor hoeveel megapixels kies je? Hoe scherp moeten de beelden zijn die in de avond of nacht gemaakt worden? Enzovoorts. Wanneer je tijdens de nacht veel thuis bent, kun je voor een goedkoper model zonder nachtzicht kiezen.

Veel camera’s zijn van handige extra functies voorzien. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de camera aan een app op je telefoon of tablet te koppelen. Zo kun je de beelden van de camera altijd en overal live bekijken.

Een dummycamera als alternatief voor beveiligingscamera’s

Naast de mogelijkheid om een beveiligingscamera op te hangen die beelden opneemt, kun je ook voor een zogenaamde dummycamera kiezen. Dit model camera neemt geen beelden op, maar wordt enkel gebruikt om inbrekers af te schrikken. Hang de camera aan de gevel van je woning, zodat inbrekers geen poging tot inbraak wagen. Zij willen immers niet gefilmd worden en kunnen zelf niet zien, dat het om een dummycamera gaat. Aan de buitenzijde lijken deze camera’s echt.