Burgwachter en RVS brievenbus hebben allebei mijn voorkeur

0
826
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Ik ben laatst met mijn vriend naar een huis buiten de stad verhuisd. Het schijnt dat je dan zowat verplicht bent om een brievenbus aan te schaffen. Om het de postbode gemakkelijk te maken wordt namelijk de bus aan de straat gezet zodat hij snel zijn ronde kan doen.

Tijdens een zoektocht kwam ik erachter dat er zoveel verschillende types zijn. Een RVS brievenbus aan een statief of zelfs geïntegreerd in een deur. Thuis bij ons oude adres hadden we een Burgwachter bus van het laatste type, een vintage model. Echter diende de postbode nogal wat moeite doen om eraan te komen.

Op een gegeven moment zijn we hierop aangesproken door de postbode, of we zo vriendelijk wilden zijn om een moderne brievenbus aan te schaffen. Het schijnt namelijk dat de afmetingen van brievenbuspakketten tegenwoordig ruimer zijn dan vroeger. Webwinkels proberen hier dan ook zo handig mogelijk gebruik van te maken. Je kunt tegenwoordig dus niet meer zonder een geschikte brievenbus, zeker niet als je vaak net als mij bestellingen online plaatst.

Burgwachter is bekend van haar brievenbussen

Bij mijn zoektocht naar een geschikte RVS brievenbus is mijn oog gevallen op het merk Burgwachter. Net als vele andere Duitse ondernemingen zijn hun producten ook kenmerkend door het duurzame karakter. Hiernaast fabriceren ze ook sloten en kluizen. De productie hebben ze niet uitbesteed en wordt nog steeds in Duitsland uitgevoerd waarbij ze gebruikmaken van superieure grondstoffen.

Brievenbus 12
In hun assortiment kom je verschillende soorten brievenbussen tegen, van RVS tot aan kunststof en van staal tot aan palen van RVS materiaal. Ook richten ze zich op de bijzondere wensen van hun doelgroep, door het toevoegen van verlichting en een speciaal vak voor de krant.

Wat ik bijvoorbeeld nog niet wist is dat Burgwachter vaak om de tafel zit met ontwerpers. Sommigen klinken je misschien bekend in de oren en anderen weer niet. Die gedane inspanningen zijn weer terug te zien in de vormgeving van de brievenbussen. Niet alleen de standaard varianten, maar voor de gehele lijn. Zo kun je denken aan bussen die aan de wand kunnen worden gehangen en bussen die aan een statief worden bevestigd.

RVS brievenbus minimaliseert de kans op roest

Ik heb mijn zoektocht naar een geschikte brievenbus voortgezet en kwam tot de ontdekking van het merk Safepost. De bovenkant onderscheidt zich van de rest door de grote opening. Ook is de bus voorzien van een slot.

Doordat de brievenbus is voorzien van RVS materiaal is de kans dat ie gaat roesten zeer klein. Het materiaal zelf is van hoge kwaliteit waarop je kunt vertrouwen. Maar door externe factoren kan de bus ook sneller slijtage oplopen. Hierbij dienen de volgende factoren in ogenschouw genomen te worden: uitlaatgassen, invloed van het zeewater of van productiebedrijven in de omgeving. Houd dus hiermee rekening en je RVS brievenbus is langer bestand tegen deze invloeden.

Het RVS materiaal zal niet roesten. Mocht je dit toch opmerken dan is het verstandig om snel contact op te nemen om een onuitwisbare beschadiging tegen te gaan. Heb je last van roest en wil je dit uitdrijven? Schakel dan een vakman in, want proberen te werken met staalwol kan het probleem alleen maar verergeren.