Ben jij pas op kamers gegaan? Super leuk en spannend! Een studentenkamer inrichten kan nog een behoorlijke uitdaging zijn. De meeste studentenkamers zijn vrij klein, waardoor jij niet al jouw geliefde spulletjes hierin kwijt kan. Woon jij al een tijd op jezelf? Wellicht dat jij dan jouw inrichting zat bent en dit eens flink onder handen wilt nemen. Wij hebben een aantal tips voor jou hoe jij je kamer budgetproof en stylish kunt inrichten.

Ruimte creëren

De eerste tip had je waarschijnlijk zelf ook wel kunnen bedenken: less is more. Uiteraard wil jij zo veel mogelijk van jouw spullen meenemen. Maar heb jij echt al die spullen nodig? Neem alleen de spullen mee die jij echt gaat gebruiken. Kies voor een heldere kleur verf, deze zal de ruimte groter en ruimer doen lijken. Geef het plafond een nog lichtere kleur en creëer zo meer hoogte. Zorg er voor dat de vloer zo veel mogelijk zichtbaar is, dus zet niet te veel op de grond en gebruik hogere meubels. Hoe meer vloer jij ziet, hoe groter de ruimte lijkt. Hang één of twee spiegels op, dit geeft de optische illusie dat je kamer groter lijkt.

Opbergruimte

Het is de kunst om elk klein plekje aan ruimte te gebruiken en op te vullen. Heb jij geen ruimte voor een grote boekenkast? Gebruik dan een verplaatsbaar kledingrek om kleding op te hangen. Plaats planken tegen de muur zodat je hier ook kleding en andere spulletjes op kunt leggen. Kies voor een bed met ruimte eronder, zo kun je hier voorraadboxen op wieltjes onder plaatsen. Of ga voor een bed met lades er al onder.

Groen doen

Plantjes zorgen voor een levendig en kleurrijk effect in je kamer. Daarnaast geeft het ook een stukje sfeer en hebben planten een luchtzuiverende werking. Heb jij geen ruimte om je plantjes ergens neer te zetten? Ga dan de hoogte in en plant ze in hangpotten. Bevestig een haak aan de muur en hang de hangpot hieraan. Check wel eerst even bij jouw huurbaas of dit wordt getolereerd. Mag jij geen haken in de muur doen? Zet dan de planten zo dicht mogelijk tegen de muur en niet midden in de kamer. Vergeet niet om je plantjes water te geven!

Budget inrichting

Als student heb jij waarschijnlijk geen groot budget, heb jij een bijbaan en/of leen je bij. Vraag bij vrienden, familie en kennissen of er handige klussers zijn. Zo kun jij goedkoop aan jouw meubels komen en zelf bepalen hoe je ze wilt hebben. Wellicht kun jij ze meteen lief aankijken of er iemand meubels over heeft, zo hoef jij ze zelf niet aan te schaffen. Hang lichtjes op om jouw kamer een warme en knusse uitstraling te geven.   

In een kleine ruimte zijn vooral creativiteit en multifunctionaliteit de oplossing. Zorg er vooral voor dat jij je thuis voelt in jouw kamer en geniet ervan.