Boxspring kopen? 3 tips waar je op moet letten!

0
946
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het kopen van een boxspring is lastiger dan je denkt. Het is een dure aankoop, waar je veel plezier van kan hebben.. als je de juiste boxspring koopt. Om jou te helpen hebben wij drie tips waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring.

Stevigheid

De stevigheid van een boxspring is erg belangrijk om naar te kijken. De meeste boxsprings kunnen een lichaamsgewicht van 120 kilo per persoon dragen. Maar er zijn ook boxspring die dit gewicht simpelweg niet aan kunnen. Daarom is het altijd belangrijk om aan de verkoper te vragen wat het maximale gewicht is wat een boxspring kan dragen. Let hier dus goed op bij het kopen van een boxspring.

Prijs

Een boxspring kan enorm duur zijn, het kan soms verstandig zijn om te wachten op een goede aanbieding. Zo kan 10 á 20 procent korting je al een voordeel opleveren van 100 á 200 euro. Zoek ook op internet naar deals, aanbiedingen en kortingscodes. Ben je van plan om een Emma matras te kopen? Via deze link ontvang je korting.. en de eerste euro’s heb je alweer bespaart!

Levensduur

De gemiddelde levensduur van een boxspring is ongeveer 20 jaar. Echter wordt de bekleding al na enkele jaren minder fris. Ook het matras of de topping zal regelmatig gedraaid moeten worden, wil je kuilen voorkomen. Het goed schoonmaken van je boxspring kan de levensduur aanzienlijk verhogen.

Wasbare matrashoes

Bij het kopen van een nieuwe boxspring is het aangeraden om een wasbare matrastijk, oftewel matrashoes, te kopen. Doordat deze wasbaar is blijft het matras en de hoes lekker fris en zal je er meer plezier van hebben.

Stabiliteit

Natuurlijk wil je een stabiele boxspring kopen, niemand zit te wachten op een onstabiele boxspring. Waarbij je ook nog eens meer last hebt van kuilvorming in het matras. Een boxspring met 6 poten is het meest stabiel en zorgt ervoor dat je minder last hebt van kuilvorming. Slaap fijner en langer op je nieuwe matras.