Bouwkundige keuring noodzakelijk bij verkoop van je huis

0
157
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Je bent van plan een huis te kopen en je hebt er eentje gevonden waarop je helemaal verliefd bent.  Het is precies wat je wilt en bij het zien van de woning denk je al na hoe je het graag zou willen inrichten. Je bent zo dol op de woning dat je niet eens hebt opgemerkt dat er houtrot zit in de kozijnen of dat er een scheur zit in de buitenmuur. Het is nou eenmaal zo dat wanneer je zo over je toeren bent met zo een woning dat je niet door hebt in wat voor achterstallige staat de woning in verkeerd. Een andere reden kan ook zijn dat je de niet de nodige kennis bezit om deze zaken op te merken. Om op een later tijdstip niet voor onaangename verrassingen komen te staan is het handig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door een ervaren bouwkundig expert. Een bouwkundig expert weet precies waar je op moet letten en wat eraan gedaan moet worden. 

Wees bewust van wat je koopt

Wanneer je een huis gaat kopen is dat een dure en weloverwogen beslissing. Het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring kan ervoor zorgen dat je niet te veel betaalt voor de woning en je er later toch maar spijt van krijgt. Tijdens een bouwkundige keuring zal de bouwkundig expert een visuele inspectie uitvoeren van het huis van binnen en buiten en van boven naar beneden. 

Wat doet een bouwkundig expert

De bouwkundig expert zal samen met jou de woning inspecteren. Tegelijkertijd zal je wijzen op de gevonden gebreken. Na de inspectie van de woning zal hij je een volledig verslag geven die ook worden ondersteunt met foto’s. Je krijgt ook een volledig overzicht van de geraamde kosten die je direct zal moeten maken om bijvoorbeeld het houtrot in de raamkozijnen aan te pakken. Je krijgt ook een overzicht van de kosten die je op lange termijn zal moeten doen zoals schilderen of een nieuwe ketel kopen. 

Met een bouwkundig rapport ben je altijd op de hoogte van de bouwkundige staat van het huis en kom je niet voor verrassingen te staan.