Nu de herfst en winter voor de deur staan, stappen veel mensen over naar winterse gerechten bij het diner! Denk bijvoorbeeld aan een heerlijke andijviestamppot met rookworst, wat bij veel Nederlanders tot hun favoriete wintergerechten behoort. Voor een andijviestamppot kun je een zakje andijvie uit de supermarkt halen. Het is echter minstens zo aantrekkelijk, om je eigen andijvie te verbouwen in een moestuin! Niet alleen is het relatief simpel om andijvie te verbouwen, ook is dit biologischer en smaakvoller dan de andijvie uit de winkel. Voor het verbouwen van andijvie in de tuin hoef je immers geen vergif te gebruiken! Naast andijvie kun je verschillende andere stamppotgroenten in je moestuin verbouwen.

Een moestuin creëren voor verse groenten

Voor een moestuin heb je maar een heel klein stukje grond nodig! Je zou er zelfs voor kunnen kiezen, om je moestuin op een balkon te houden. Maak bijvoorbeeld gebruik van verschillende potten waarin je de groenteplantjes poot, of maak zelf een houten bak. Wanneer je de groentetuin klaar hebt, kun je bij een tuinwinkel kleine groenteplantjes kopen. Je zou ook voor het gebruik van zaden kunnen kiezen, die je eerst in huis dient te zaaien om kleine plantjes te kweken. Dit is echter lastiger en duurt langer, dan het gebruik van plantjes uit een tuinwinkel. Deze plantjes kosten vaak niet meer dan 5 tot 10 eurocent per stuk.

Zorg voor een juiste verzorging van de plantjes

Zijn je groenteplantjes gepoot? Nu kan het lange wachten beginnen! Vaak duurt het enkele maanden, voordat de groenteplanten groot genoeg zijn om gegeten te worden in een stamppot. Naast andijvie zou je ook voor boerenkool kunnen kiezen, wat net als andijvie eenvoudig te telen is. Zorg dat de plantjes voldoende vocht en licht krijgen! Ook kan het verstandig zijn om ze af en toe van wat mest te voorzien.