Bewezen methode in strijd tegen vochtige muren!

0
622
Design en lifestyle

Bewezen methode in strijd tegen vochtige muren.

Optrekkend vocht (ook wel opstijgend vocht genoemd) is water dat door capillaire werking in poreuze materialen zoals steen of beton omhoog trekt. Door optrekkend vocht worden de muren aan de binnenkant van een gebouw nat, dit komt voor in kelders, maar ook boven het maaiveld kunnen wanden vochtig worden. Vochtige muren kunnen niet worden afgewerkt met bijv. een pleisterlaag of behang. Er kan ook schimmelvorming ontstaan, wat voor een ongezond leefklimaat in de woning /gebouw zorgt.

Oorzaak is capillaire werking al gevolg van cohesie en adhesie . Cohesie is de onderlinge aantrekkingskracht tussen gelijke moleculen. Adhesie de onderlinge aantrekkingskracht tussen ongelijke moleculen, zoals water en bouwmateriaal.

Bij optrekkend vocht is de adhesie groter dan cohesie. Op de afbeelding hieronder is dat rechts te zien. Dat is nu capillaire werking, die doorbroken moet worden.
adhesie cohesie

Capillaire werking doorbreken

Het vocht in uw muren kan makkelijk worden verwijderd met de methode van muurvochtverwijdering.nl. Zij monteren een klein apparaat (30x25x25 cm), het apparaat zendt een zwak elektrisch (Tesla-) golfje uit naar alle aangrenzende (vochtige) muren in de gehele woning. Deze golf wordt daarna door de aardleiding van de woning teruggevoerd. Hierdoor wordt het verschil tussen adhesie en cohesie tot nul gereduceerd. Hiermee is de capillaire werking geheel weggenomen en optrekkend vocht is daarmee verleden tijd. Met deze methode komt geen hak- en breekwerk aan te pas!

Voordelen van deze oplossing

  • Is een voor mens en dier geheel onschadelijke, structurele en duurzame oplossing
  • Stopt definitief het optrekken van vocht in de muren
  • Draagt bij aan verbetering van het woongenot en een gezonder leefklimaat
  • Leidt tot ruime besparingen op de energienota
  • Miniem stroomverbruik, 8 Euro per jaar
  • Vereist geen verbouwingen
  • Is gemakkelijk te installeren (ca. 1 uur)
  • Verhoogt de waarde van de woning

Werkwijze Muurvochtverwijdering.nl

Eerst een analyse: meten is immers weten!