Veilig wonen

Beveilig je waardevolle spullen met een kluis.

Geschreven door admin

 

Tijden veranderen en daarmee ook de redenen waar we een kluis voor gebruiken. Hoewel een kluis vrijwel altijd wordt geassocieerd met geld. En dat er in een kluis geld bewaard wordt is dit in veel gevallen al lang niet meer zo. En zo zijn er nog een aantal zaken die veranderd zijn.

 

Contant geld bewaren in een kluis dat gebeurd steeds minder vaak. Dit heeft te maken met het feit dat we voornamelijk giraal geld gebruiken. Ons geld staat op de bankrekening en wordt door de meeste mensen alleen nog giraal gebruikt. Dit betekend dat we pinnen en geld overmaken via apps en websites ook wel online bankieren genoemd.

 

Minder vaak contant geld. Vaker andere waardevolle items.

 

De mensen die nog wel veel contant geld in huis hebben hebben daar meestal wel een goede reden voor. Uiteraard kunnen dit criminelen zijn. Maar ook marktkooplui hebben vaak nog veel contanten in huis. Aangezien er op de markt als nog een van de weinige plekken veel met contant geld wordt betaald.

 

Dit neemt niet weg dat een kluis om je waardevolle spullen te beveiligen steeds minder vaak nodig is. We gebruiken misschien minder geld maar er komen andere items bij die heel erg waardevol zijn. En je wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf en of diefstal.

 

Veel mensen denken dat een kluis voornamelijk een anti inbraak functie heeft. Dit is niet altijd het geval. Een kluis is namelijk ook perfect om waardevolle spullen in te beschermen tegen een brand. Wanneer je dit in gedachten neemt dan snap je meteen dat er veel meer spullen in je bezit zijn die je nu kunt beschermen.

 

Beveilig je spullen niet alleen tegen inbraak en diefstal. Maar ook tegen brand.

 

Waardevolle spullen zoals sieraden, geld en bijvoorbeeld obligaties kun je prima in een kluis beschermen tegen diefstal en brand. Maar wat dacht je van een computer back-up? Of een hardeschijf of USB stick met daarop allerlei gevoelige informatie. Foto’s van je gezin, of kunst  die je liever niet kwijt wilt. Ook dit zijn items die je maar beter in een kluis kunt bewaren in geval van inbraak en of brand.

Daarom is het naast een kwalitatief sterke kluis ook belangrijk te kijken naar een brandwerende kluis. Hiervoor kun je het beste naar een kluizen expert gaan zoals deze website: https://www.kluis-kopen.nl/brandwerende-kluis/

 

Hier vind je direct alle informatie over brandwerende kluizen. Waar je op moet letten en welke kluizen geschikt zijn.

 

Deze brandwerende kluizen heb je namelijk in verschillende formaten en prijsklassen. Laat je daarom goed informeren. Daarnaast beschermen de meeste ook nog eens tegen waterschade.

 

Hieronder een klein overzicht van wat je allemaal het beste in een brandwerende kluis kunt bewaren.

 

 • Contant geld.
 • Aandelen / Obligaties.
 • Sieraden / Goud / Zilver
 • Back-ups.
 • Harde Schijven / USB met belangrijke gegevens.
 • Foto’s op of niet op een USB device.
 • Eigendoms documenten zoals je hypotheek akte.
 • Dure elektronische apparaten.
 • Inloggegevens zoals je Digid, online bankieren en andere belangrijke diensten waarop je soms moet inloggen.
 • Je cold storage crypto wallet. Inclusief je private keys. Waar je je cryptocurrencies op bewaard.
 • Reserve sleutels.
 • Al het andere dat jij erg waardevol vindt.

 

Een kluis is persoonlijk.

 

Zoals je zit is dit een vrij algemeen lijstje. Iedereen hecht weer waarde aan andere dingen in het leven. En daarom is het verstandig om goed na te denken wat jezelf graag in een kluis zou willen bewaren. Dit is erg persoonlijk en kan dus verschillen.

 

Afhankelijk van wat je wilt bewaren in en kluis kijk je dus naar de grote en specifieke kenmerken van een kluis. Denk daarbij aan is hij brandwerend. Kan ik de kluis zodanig vastmaken aan de muur en aan de grond dat deze niet mee te nemen is. Is hij makkelijk te kraken. Neem je er een met een sleutel of met een code of wellicht beide?

 

Er is veel mogelijk denk daarom goed na over wat je nodig hebt en laat je informeren bij een kluizenspecialist.

 

Een voorbeeld waarom je beter je back-up in een kluis kunt bewaren.

 

Een goed voorbeeld om over na te denken is dit. Computers, tablets en smartphones zijn erg persoonlijk geworden. We werken veel met deze apparaten en daarom zijn ze al broodnodig en is het belangrijk dat deze goed blijven werken. Maar ondertussen en vaak onbewust bewaren we veel waardevolle persoonlijke informatie op deze apparaten. Denk hierbij aan je contacten, belangrijke e-mails. inloggegevens software en of apps die je hebt gekocht.

En waarvan het enige bewijs dat je het hebt gekocht vaak op dezelfde computer bevindt. Bij het defect of kwijt raken van een computer of deze gegevens heb je vaak niks meer om mee te bewijzen dat jij iets hebt gekocht. Je raakt makkelijk de e-mails kwijt die een bepaalde conversatie geschiedenis bevatten die nog wellens belangrijk kon zijn. En ben je al je inloggegevens ineens kwijt. Dit zijn allemaal redenen om regelmatig een back-up te maken en deze in een brandwerende kluis op een externe USB of harde schijf te bewaren.