Betonpoer in het antraciet zijn trending

0
174
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Betonpoeren van 15×15 cm zijn een belangrijk onderdeel van je bouwwerk. De werking van een betonnen poer is namelijk als volgt: Een betonnen poer is de verbinding tussen je bouwwerk en de grond, dit is essentieel om onder andere de veiligheid te waarborgen. Waar je de betonnen poeren voor kan gebruiken, en hoe je ze het beste kan plaatsen ga ik je in dit artikel kort proberen uit te leggen. 

Wat is een betonpoer van 15×15 cm?

Goede vraag, hoe werken betonpoeren van 15 bij 15 cm precies? In de naam vind je het woordje beton al terug, de poer bestaat voornamelijk uit beton om het gewicht van je bouwwerk aan te kunnen. Het is daarbij niet noodzakelijk dat je bouwwerk ook van beton moet zijn. Sterker nog, je kan de betonnen poeren voor verschillende materialen gebruiken. Dan kom ik gelijk op het stukje waarvoor de betonpoeren geschikt zijn. 

Betonnen poeren kunnen worden gebruikt voor onder andere speelgoed toestellen voor scholen of voor in je wijk. Het is daarbij belangrijk om de juiste afmeting van de poer te kopen in combinatie met je bouwwerk zoals een klimrek. Maar het is zeker ook geschikt voor houtwerk zoals een veranda of tuinhuis. Kortom, een betonnen poer kan verbonden worden met meerdere soorten materiaal die functioneren als steun betreft je bouwwerk. Bijvoorbeeld de pilaren van je schutting, veranda, tuinhuisje, klimrekken en nog veel meer. 

Hoe werkt een betonpoer?

Een betonpoer is dus het verbindingsmiddel van je bouwwerk met de grond. Het installeren van een betonnen poer begint met het graven van een gat op de plek dat je bouwwerk in aanraking komt met de grond. De betonnen poer moet tot ongeveer de helft onder de grond zijn, graaf dus een gat afhankelijk van de grootte van de poer. Onderin het gat kan je het beste een steen plaatsen om de ondergrond te verharden. Plaatst de poer in het midden van de steen en vul het gat rondom de poer met snelcement. Het deel dat uitsteekt is gelijk ook het deel waarmee je je bouwwerk verbindt met de poer.