Je hebt het vast wel voorbij zien komen op tv, op internet of bij iemand thuis: een betonlook vloer is helemaal trendy. Je interieur zal er helemaal van opleven en het grootste voordeel is: het onderhoud is een makkie! Er zijn bedrijven die deze vloer kunnen aanleggen, maar je kunt ook lekker zelf aan de slag gaan, want er is vast wel een bouwmarkt bij jou in de buurt die al deze doe-het-zelf-spullen verkoopt.

De voordelen van een betonlook vloer

Een betonlook vloer zal je interieur de boost geven die het nodig heeft. Het geeft je huis meteen een strakke en stoere sfeer. Een ander voordeel is het makkelijke onderhoud. Met een vloerafwerking van betonlook zul je veel minder moeite hoeven doen voor het schoonhouden van de vloer. De stof zuig je op, maar met dweilen hoef je alleen af en toe een extra reinigingsmiddel toe te voegen aan het water en voilà! En met deze nieuwe beton look vloer heb je meteen een excuus om de rest van je interieur ook aan te pakken.

Zelf een betonlook vloer leggen

Hoe moet je zelf een betonlook vloer aanleggen? Ten eerste is het van belang om te kijken welke kleur je mooi vindt. Over het algemeen worden er twee basiskleuren met elkaar gemengd om een uiteindelijke kleur te krijgen. Het werkt als volgt: je giet verschillende lagen op je ondervloer.  En voor je begint is het ook belangrijk om te weten dat deze klus niet binnen een dagje geklaard is. Het kan zeker vijf dagen duren voordat de verschillende lagen hard zijn en ook de bovenste laklaag goed opgedroogd is. Als je dit niet ziet zitten zijn er ook tal van bedrijven die dit voor jou kunnen regelen. Dit zal wel meer kosten dan wanneer je het zelf doet, maar op deze manier ben je er wel van verzekerd dat het een perfecte betonlook vloer wordt.

Andere opties voor een betonlook

Naast vloeren kun je ook wanden, wandplanken, kasten of tafels een betonlook geven. Hiermee krijgt je interieur ook al die strakke en stoere sfeer. Dit kun je heel goed zelf proberen. Maar mocht je het toch liever uit handen geven dan kan dat natuurlijk ook!