De kans bestaat dat je momenteel teveel geld uitgeeft aan je maandelijkse lasten. Om hierachter te komen, is het aan te raden om de maandelijkse lasten eens goed onder de loep te nemen. Alleen op deze manier kun je erachter komen of je geld kunt besparen op je maandelijkse lasten. Wij informeren je graag.

  • Te hoge hypotheeklasten
    Als je momenteel hoge hypotheeklasten hebt, dan kan dit betekenen dat op het moment dat je de hypotheek hebt afgesloten, er sprake was van een hoge hypotheekrente. Indien je bij een andere geldverstrekker op dit moment een lagere rente kan krijgen, kun jij je hypotheek oversluiten. Dit houdt in dat je naar een andere geldverstrekker gaat. Informeer bij een hypotheekadviseur wat verstandig is in jouw persoonlijke situatie.
  • Goedkopere verzekeringen
    Door te kiezen voor goedkopere verzekeringen, kun je per maand veel besparen. Bekijk je huidige verzekeringen eens goed en kijk eerst of je dezelfde diensten kunt krijgen bij een andere aanbieder voor een lagere prijs. Je zal al gauw merken dat dit in de meeste gevallen wel mogelijk is. Omdat er veel aanbieders zijn, wordt er veel geconcurreerd met de prijs en kom je veel aanbiedingen en acties tegen.
  • Abonnementen nog passend?
    Bekijk de lopende abonnementen eens kritisch. Gebruik je deze sportschool abonnement wel of betaal je enkel? Ook is het verstandig om je mobiele abonnement te wijzigen indien je elke maand meer verbruikt dan je abonnement. Zo kun je veel onnodige kosten voorkomen.

 

Aan de hand van bovenstaande tips hoef je nooit meer een cent teveel te betalen aan de maandelijkse lasten. Bekijk je maandelijkse lasten goed en stap over indien je ziet dat dezelfde diensten ergens anders een stuk goedkoper worden geleverd. Op deze manier is het mogelijk om per maand tientallen euro’s over te houden. Dit geld kun je prima besteden aan andere zaken.