Bestudeer deze 7 interieurstyling tips, voor meer harmonie

0
1740
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bestudeer deze 7 interieurstyling tips, voor meer harmonie

Het is de plek waar je in je leven doorgaans de meeste tijd doorbrengt, je eigen woning, daarom ben je logischerwijs regelmatig bezig met de styling en inrichting van je woning. We weten de weg naar de doe het zelf winkels ook erg goed te vinden, en veranderen graag regelmatig iets in onze inrichting. Omdat veel mensen weleens wat anders willen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen of waar ze rekening mee moeten houden, heb ik hier 7 interieurstyling tips voor je neergezet.

  1. Trends met mate.

Trends ze komen en gaan, en meestal gaan ze ook weer zo snel als dat ze zijn gekomen, wees hier dus voorzichtig, mee, hoe leuk het ook kan zijn, als je trend gevoelig bent, dat zul je des te meer balen, als je erachter komt dat jouw inrichten als weer uit de mode is. Een woning inrichting is namelijk niet iets wat je elke maand of elk jaar veranderd, helaas komen de trends wel met deze frequentie. Daarnaast kunnen trends ook voor chaos en onrust in huis zorgen, ga daarom voor een klassieke tijdloze setting met een persoonlijke touch.

  1. Jouw karakter.

Zorg dat je interieur een eigen persoonlijkheid ademt, die van jou, want jij woont er, laat door middel van je inrichting en je interesses zien, wie je bent, denk hierbij aan je interesse gebieden, je hobbies en verwerk deze subtiel in je styling. Zo zorg je voor een eigen stijl en ga je niet teveel mee in de massa en de trends.

  1. Once you go black. šŸ˜‰

Wees subtiel met zwart, maar gebruik het wel, zwarte kleuren in huis zorgen voor diepte en contrast, waardoor andere items er weer mooi uitspringen en meer in het licht staan. Wees hier wel heel subtiel mee en kijk uit dat de zwarte kleur niet de overhand neemt, want anders gaat de kleur een effect op je humeur hebben.

  1. Natuurlijk elementen.

Alles wat je om je heen ziet is gecreƫerd door de natuur, wij (de mens) zijn gemaakt door een natuurlijk proces, of je dit wilt geloven of niet. Dit zijn gewoon wetenschappelijk bewezen feiten, dus alles wat je ziet, ook de dingen die de mens heeft gemaakt is een creatie van de natuur. Gebruik daarom ook planten en bloemen in je huis, dit zorgt sfeer, en meer zuurstof.

  1. Decoreer gepast.

Een vertrek zonder decoratie is al snel vrij kaal, en saai. Zorg daarom voor leuke decoratie, zoals beelden, foto’s schilderijen etc. Kijk wel uit dat dit niet buiten de stijl valt, houdt dus rekening met kleuren, vormen en patronen, zo kun je elke kamer al snel leuker maken.

  1. Kwaliteit meubels.

Net als dat goede schoenen belangrijk zijn voor je voeten, is een bank of een stoel dat voor je zit comfort, bespaard daarom nooit teveel op een bankstel of een stoel, je bent tenslotte van plan om hier vaak op te zitten, zorg daarom dat je lekker zit, dit is voor zowel geestelijke als lichamelijk gezondheid een pre.

  1. Breng licht in de duisternis.

Lampen heb je nodig om in het donker te kunnen zien, maar ze zijn ook behoorlijk effectief als het aankomt op je intereur, natuurlijk moet je voor mooie lampen gaan die bij je styling passen, maar zorg er ook voor dat ze op strategische plekken in huis staan of hangen. Sommige plekken zijn logisch en vanzelfsprekend, zoals boven de eettafel etc, maar er zijn zat donkere hoekjes in huis, die je waarschijnlijk overdag hebt ingericht en zodra het begint te schemeren in het donker verdwijnen, zet hier subtiel verlichting neer, houd rekening met de groote van de lamp en het wattage. Gebruik natuurlijk vanaf nu alleen nog maar led lampen.

Vind je het te gek om met interieur en styling bezig te zijn, hou je van design en zou je hier wat meer mee willen, kijk dan eens naar de vele thuiscursussen zoals interieurdesigner / ontwerper, deze zijn leuk om te volgen en leer je een hoop praktische tips over wonen en wie weet kun je binnenkort anderen van jouw persoonlijke woningtips voorzien. Voor meer informatie over thuisopleidingen en elke beschikbare thuisstudie kijk je hier.