Overig

Bestrijd de winterblues met deze woonprojecten

Geschreven door admin

Langzamerhand komen de koude, gure en donkere winterdagen er weer aan. Dit kan bij veel mensen zorgen voor een winterdip of winterblues. Men voelt zich hierdoor somber, futloos en moe. Naast het eten van gezonde maaltijden en het plannen van een tripje naar de zon, is het belangrijk veel te bewegen, de buitenlucht op te zoeken en je in lichte ruimtes te begeven. Combineer deze laatste drie zaken en je komt al een heel eind in je bestrijding van de winterblues. Door lekker te klussen in én om huis blijf je in beweging, kom je in de buitenlucht én kun je ervoor zorgen dat je huis er lichter uit gaat zien. Ideale combinatie dus! Met deze woonprojecten kom je de komende winter gegarandeerd vol energie door:

Maak je eigen tuinkamer
We geven toe: dit is misschien niet een woonproject wat is weggelegd voor elk huishouden, maar mocht je een kamer over hebben, dan is dit zeker een aanrader! Heb je niet langer die ene slaapkamer meer nodig of gebruik je de studeerkamer vrijwel nooit? Maak er dan een lichte tuinkamer van! Dit doe je simpelweg door het verven van het vertrek in een lichte en frisse kleur, door het neerzetten van bloemen en planten en door een heerlijke relax plek te maken met een lounge stoel of bank. Tijdens het klussen ben je lekker in beweging én ervaar je het gevoel van buiten. Wil je na het klussen ook nog fysiek bezig blijven in je eigen tuinkamer? Leg dan een Yogamatje op de grond en voel de energie binnenstromen!

Steek de keuken in een nieuw jasje
Omdat je veel tijd doorbrengt in de keuken, is het niet ondenkbaar dat je een energie boost krijgt van het opknappen van deze ruimte. Geef de keukenmuren een nieuw likje verf, ga in de weer met het knutselen van een stoer stijger houten keukenkastje of hang wat planken op met bijzondere hangplanten.

Klussen in de tuin
Het mag dan ietwat koud zijn buiten, dat hoeft je niet te weerhouden om de buitenlucht op te zoeken tijdens het klussen. Zet een grote tafel neer waar je dat ene keukenkastje handig kunt zagen en de verflaag van je geknutselde kandelaars kunt laten drogen. Heb je nog wat hout over van het keukenkastje? Gebruik dit dan om een eenvoudig vogelhuisje te maken. Zo trekken er meer vogels naar je tuin, heb je een nieuw tuinaccessoire én ben je lekker in de buitenlucht bezig!

Hopelijk heb je inspiratie gekregen om de winterblues te bestrijden door de handen uit de mouwen te steken in en om huis. Heb je nog aanvullende ideeën of andere tips om van die winterdip af te komen, dan horen we het graag!