Verhuizen is geen karweitje voor even snel tussendoor. Er is een goede organisatie, een strakke planning en een goede kostenberekening nodig wil je een verhuizing succesvol laten verlopen. Wij helpen je hierbij graag en geven je een aantal waardevolle tips waarmee je kosten kunt besparen tijdens de verhuizing.

Verhuis niet in het weekend
Vaak kun je heel veel spulletjes wel zelf naar het nieuwe huis vervoeren. Meestal blijven er echter een aantal meubelstukken en bijvoorbeeld apparaten over die je niet eenvoudig zelf kunt verhuizen. Dan kan het handig zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen of om een grote aanhanger, busje of vrachtwagen te huren. Omdat verhuisbedrijven weten dat het grootste gedeelte van de mensen op zaterdag of zondag verhuist, berekenen ze dit door in hun verhuurprijzen. Om deze reden betaal je in het weekend meer dan op een doordeweekse dag.

Pakken en opruimen
Zodra je hebt besloten om te gaan verhuizen, kun je al direct beginnen met spullen opruimen en inpakken. Kijk eens goed rond tussen je paperassen, meubeltjes en snuisterijen en bedenk wat je echt mee wilt nemen. Tijdens zo’n grote opruiming zul je merken dat er van alles is wat eigenlijk prima weggegooid kan worden. Je kunt hierbij denken aan frutsels, papieren en zelfs allerlei defecte spullen. Alles wat je opruimt en wegdoet, hoef je niet meer in te pakken. Dit bespaart je dozen en tijd. Ook zal de verhuizing sneller gedaan zijn met minder spullen. Hierdoor verminder je de tijd dat je een verhuisbedrijf of een gehuurd voertuig nodig hebt en uiteraard ben je dan goedkoper uit.

Plannen
Verder is het ook belangrijk om een duidelijke planning te maken van het gehele verhuisproces. Zo kan je elke keer bijhouden wat op welke dag wordt gedaan en door wie. Daarnaast is het vaak verstandiger om bepaalde materialen te huren dan zelf aan te schaffen. Als je de buitenkant van je woning nog wilt verven, dan kan je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een steiger te huren voor een week of langer.

Dozen om spullen in te pakken
Verhuisdozen vind je op verschillende plaatsen. Is geld voor jullie geen issue, dan koop je gewoon het benodigde aantal dozen en klaar ben je. Is het in jullie situatie echter verstandiger om zoveel mogelijk te besparen, neem dan af en toe een paar dozen uit de supermarkt mee. Wanneer je geen verhuisdozen hoeft te kopen, bespaar je al gauw zo’n 50,- euro. Je kunt ook een medewerker in een winkel vragen of ze wat dozen voor je willen bewaren. Vaak wil men dat met plezier voor je doen.

Controle vergoedingen
Soms ben je verplicht om te verhuizen om verschillende redenen. Misschien wordt jullie huurhuis gesloopt of je moet verhuizen i.v.m. met je baan. Vraag dan eens na of je hier wellicht een tegemoetkoming in de kosten voor kunt krijgen. Vaak is dat zo en als je het niet vraagt, mis je een leuke vergoeding.