Bespaar op je printer

0
940
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Elk huishouden heeft er wel een staan, een printer. Wanneer de inkt op is weet je al weer dat je de portemonnee mag trekken , aangezien de inktcartridges die er in gaan hartstikke duur zijn. Toch kan het allemaal veel goedkoper. We willen je vandaag in dit artikel laten zien hoe je heel gemakkelijk thuis kunt besparen op printkosten. De tips zijn erg gemakkelijk toepasbaar. Overigens zijn de tips niet alleen thuis toepasbaar, maar ook bijvoorbeeld als je een kantoor aan huis hebt of binnen een vele grotere organisatie. Wil je dus punten scoren bij je baas dan kun je deze tips ook aan hem doorgeven!

Tip 1: Bespaar niet op je printer

De eerste tip die we je mee willen geven is om juist niet te besparen op de printer. De printers worden tegenwoordig hartstikke goedkoop gemaakt en het geld wordt terugverdient met de dure inkt die er in gaat. Koop dus een goede printer die het mogelijk maakt om enkele instellingen te wijzigen en die compatible is met huismerk inkt. Hier gaan we zo verder op in.

Tip 2: Koop huismerk inktcartridges

Dit zijn goedkope inktcartridges die niet van dure merken zijn. Deze dure merken zijn over het algemeen de fabrikanten van de printers. En deze fabrikanten moeten hun geld terug verdienen. Koop daarom geen inkt van dure merken, maar koop gewoon huismerk inkt. Dat kan bijvoorbeeld hier.

Tip 3: Verander de instellingen van de printer

Hoe goed moet de kwaliteit zijn van een printje? Wil je zoontje of dochter of jijzelf bladmuziek uitprinten om even lekker op zijn gitaar te tokkelen? Dan kan de kwaliteit echt wel omlaag. Dit scheelt je al snel weer in de inkt. Daarnaast kunt u uw printer standaard op zwart-wit instellen en op dubbelzijdig printen.

Tip 4: Pas het lettertype aan van uw tekstverwerker

Er bestaan bepaalde lettertypes die minder inkt verbruiken dan overige lettertypes in bijvoorbeeld Microsoft Word. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor: Garamond of Ecofont. Die laatste is overigens wel betaald.

Tip 5: Maak afspraken

De laatste tip gaat over het maken van afspraken thuis. Spreek met het gezin af wat er wel en niet geprint mag worden. Wil iemand bijvoorbeeld bladmuziek printen? Laat ze er dan voor zorgen dat de reclame op die pagina allemaal is verdwenen, door bijvoorbeeld puur en alleen de bladmuziek te kopiëren naar word.