Overig

Bespaar geld in het huishouden met een regenwaterpomp

Geschreven door admin

We zitten dan wel niet meer in de crisis dat betekend nog niet dat we het fijn vinden om te veel geld te betalen voor alles. Daarnaast moeten nog steeds alle maandelijkse kosten worden betaald het is dus altijd wel eens lekker als je ergens wat geld op kunt besparen. voornamelijk in het huishouden zou je best wel eens wat kunnen besparen, want zonder dat we door hebben geven eigenlijk meer geld uit in huishouden dan eigenlijk nodig hoeft te zijn.

 

Verbruik per huishouden

Denk bijvoorbeeld aan het jaarlijkse water dat we verbruiken per huishouden in Nederland. In Nederland gebruikt een huishouden van 1 persoon zo een 52.000 liter water per jaar en een huishouden van 4 personen verbruikt ongeveer 191.000 liter per jaar. Al die liters water kosten bakken met geld en hier zou je dus jaarlijks wel eens honderden euro’s op kunnen besparen. hoe? dat leggen wij jou uit.

 

Bespaar met een regenwaterpomp

Vervang je oude waterpomp door een nieuwe waterpomp dat werkt met regenwater. Deze waterpompen vangen het regenwater om en zetten dit om gebruik van te kunnen maken in het huishouden. Dit is goed tegen wateroverlast en bespaart ook nog eens geld. de pomp zorgt ervoor dat het water uit de regentank wordt gehaald en wordt gepompt naar plekken waar het water nodig is. Maar wat nou als een langdurige droogte ontstaat en er valt voor een lange tijd geen neerslag? Geen probleem! De pomp zorgt er namelijk voor dat de besturing in tijden van droogte direct automatisch wordt overgeschakeld naar drinkwater. Omdat regenwaterpompen water pompen uit regenputten kunnen deze na een tijdje ook opraken, wanneer deze putten leeg raken schakelt de regenwaterpomp automatisch uit om de regenwaterpomo tegen beschadiging te beveiligen.