Screens zijn moderne en ijzersterke zonneschermen. In tegenstelling tot andere zonneschermen heeft de wind er vrijwel geen grip op en door de speciale constructie op het kozijn nemen ze vrijwel geen ruimte in op het terras of de (kleine) tuin. Het is een zonnescherm wat net zoals een rolluik werkt; het doek wordt door middel van twee geleiders voor het raam getrokken. Hierdoor heb je geen last van een overhangend zonnescherm en blijft een vrije doorloop langs de ramen mogelijk. Het doek is in verschillende kleuren verkrijgbaar en zijn daarmee een stijlvolle aanwinst voor je huis.

De geleiders van de screens worden aan de buitenkant van het kozijn bevestigd. De screens kunnen handmatig door middel van een katrol bediend worden, of door middel van een afschandsbediening. Ze kunnen daardoor ook aangesloten worden op een groter domotica-systeem in huis en automatisch bediend worden. In combinatie met een weer-registratie systeem kunnen de screens automatisch bij zonlicht, bewolking of bij regen op afstand gesloten en geopend worden.

Het doek van screens is gemaakt van zon-reflecterende stof, waardoor de warmte buiten blijft en jij de hele dag geniet van een heerlijk koel huis. Door de speciale structuur is het doek niet verduisterend waardoor je zicht houdt op het buitenleven, terwijl voorbijgangers niet naar binnen kijken. Nadeel is dat naar buiten openslaande ramen niet meer gebruikt kunnen worden als de screens gesloten zijn.

Laat screens installeren door een zonweringsinstallatiebedrijf Zonwering Expert Rotterdam. Hierdoor worden ze op de juiste manier aangelegd zonder schade aan een kozijn.