Benut de ruimte op een klein balkon

0
1070
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Volop zomer heb je alleen een klein balkon tot je beschikking? Denk buiten de lijntjes! Ook op een klein balkon kan je optimaal genieten van de ruimte. Met een beetje creativiteit en slimme hulpjes kom je een heel eind!

Door gebruik te maken van de wanden hou je de vloer leeg. Hierdoor oogt het balkon groter. Denk hierbij kleine kastjes, kistjes of planken waar je planten in en op kunt zetten. Zo kan je heel veel planten kwijt.
Zet hier en daar een mooie lantaarn met waxinelichtjes of een kaars voor sfeervolle verlichting op late zomeravonden en hang op de bovenkant van de balkonreling bloembakken die zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van het balkon gevuld kunnen worden met kleurige planten, groenten of kruiden.

Monteer een spiegel tegen één van de zijwanden en laat er een mooie klimplant langs groeien voor een mooie omlijsting. De spiegel zorgt voor meer optische ruimte én extra licht op je balkon.

Klapstoeltjes en een klaptafel zijn absolute ruimtewinners op een klein balkon. Er zijn verschillende klaptafeltjes te koop die je aan de balkonreling kunt hangen. Opgeklapt nemen ze vrijwel geen ruimte in, uitgeklapt kan je er eenvoudig de heerlijkste zomerhapjes en drankjes neerzetten. Bevestig mooie (houten) haken aan de wand waaraan je de klapstoeltjes kunt ophangen als je ze niet gebruikt.

Leg het accent op de vloer. Kies hiervoor een mooi kleed of houten planken, waarmee je het balkon langer of breder kan laten lijken.