Beleggen in vastgoed voor profijt op de lange termijn

0
674
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Zolang de rente bij de banken historisch laag blijft, is het voor investeerders interessant om te blijven investeren in alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een belegging in aandelen, een belegging in valuta’s, enzovoorts.  Investeren in grote Nederlandse bedrijven  als ING of Ahold met aandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om met je pensioen te gaan beleggen en je zo een goed potje hebt voor je pensioen.Ook een investering in vastgoed is nog altijd bijzonder populair! Door nu te investeren in vastgoed, zal je hier op de langere termijn profijt van hebben. N Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om vastgoed te verhuren aan geïnteresseerde huurders. De vraag naar betaalbare woonruimte is dermate groot, dat je een woning al snel verhuurd zal krijgen. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Verschillende mogelijkheden bij vastgoedinvesteringen

Bij een investering in vastgoed heb je verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor de aanschaf van een vakantiewoning aan de Nederlandse of buitenlandse kust. Met name in het hoogseizoen kun je deze woningen eenvoudig verhuren aan toeristen. Buiten het seizoen om geniet je hier zelf van de prachtige omgeving en het mooie weer. Ook kun je voor een studentenwoning kiezen, die je vervolgens aan meerdere studenten verhuurt. Met name in steden als Amsterdam, Leiden en Groningen is de vraag naar betaalbare studentenkamers groot. Door de woning te verhuren verdien je maandelijks een deel van je investering terug.

Investeren in assistentiewoningen voor senioren

Een derde mogelijkheid om eigen vermogen in te investeren, zijn de zogenaamde assistentiewoningen. Dit zijn aangepaste woningen, waar mensen op leeftijd beschermd en zelfstandig kunnen leven. De vraag naar deze woningen is groot, nu ouderen steeds langer op zichzelf willen blijven wonen. Op termijn heb je zelf ook profijt van zo’n woning, als je je huidige huis wilt inruilen voor een kleiner alternatief. Tot die tijd kun je de woning verhuren aan senioren. Bekijk de woningen die momenteel worden aangeboden eens, om te zien welke mogelijkheden je hebt.