Belangrijkste voor en nadelen PVC vloer

0
940
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De populariteit van PVC vloeren is de laatste jaren enorm aan het stijgen. Steeds meer mensen kiezen voor een nieuwe PVC vloer in de woonkamer. Daarnaast zijn ze ook in het bedrijfsleven erg gewild. Dit komt mede doordat een PVC vloer veel druk aankan en zeer duurzaam is.

Speciaal voor jou heeft de redactie van Sfeer&Living de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. Zo ben je goed op de hoogte van de eigenschappen van een PVC vloer. Meer weten over PVC vloeren? Op WoonstudioBennekom.nl vind je alles over PVC vloeren.

Waarom kiezen voor een PVC vloer?

Zoals gezegd zien wij steeds meer PVC vloeren in Nederlandse woonkamer. Niet voor niets natuurlijk. Een PVC vloer heeft vele voordelen, hieronder hebben wij de grootste voordelen op een rijtje gezet.

Duurzaamheid

PVC vloeren zijn sterker dan bijvoorbeeld laminaat of vinyl. Door de goede slijtlaag gaan deze vloeren jarenlang mee. Hierdoor is een vloer van PVC vele malen duurzamer dan andere vloeren.

Ook kunnen PVC vloeren goed tegen vocht, dit maakt deze vloer ook geschikt voor de badkamer of een andere vochtige ruimte.

Milieuvriendelijk

Naast de lange levensduur van PVC vloeren zijn ze ook nog eens milieuvriendelijk geproduceerd en is de vloer volledig recyclebaar. Dus ook als je een milieuvriendelijke vloer wilt, is dit de beste optie!

Comfortabel

PVC is in vergelijking met natuursteen of laminaat lekker warm en daardoor een heel stuk comfortabeler. Daarnaast voelt de vloer ook een stuk zachter aan. Wat zorgt voor meer comfort.Ook is vloerverwarming mogelijk bij een PVC vloer.

Plintloos

Een PVC vloer kan strak tegen de muur gelegd worden. Een plint is dus niet nodig. Als je wilt kan je eventueel wel een staande plint gebruiken. Platte plinten zijn in ieder geval niet nodig.

Gemakkelijk te repareren

Heb je een beschadiging aan de vloer? Dan is het mogelijk om gemakkelijk de desbetreffende strook te vervangen. Het is dus niet nodig om de gehele vloer te vervangen.

Makkelijk te onderhouden

Het gladde oppervlak van een pvc vloer is gemakkelijk en goed schoon te houden door te stofzuigen. Ook is het verstandig om regelmatig de vloer te onderhouden met PVC-reiniger.