Het belang van een bouwkundige keuring

0
451
Design en lifestyle

Het zoeken en het kopen van een nieuwe woning staat garant voor een zeer spannende periode in je leven. Je bekijkt online verschillende huizen, gaat op bezichtiging, je twijfelt, je overweegt, je overlegt en uiteindelijk vind je de woning die precies bij jouw wensen en verlangens past. Gefeliciteerd, de zoektocht is bijna voorbij. Toch zijn er een aantal dingen die je goed moet checken voordat je besluit een woning te kopen. Dit om ervoor te zorgen dat je later, nadat je het huis gekocht hebt, niet voor vervelende verassingen komt te staan. Een belangrijk voorbeeld daarvan is het laten uitvoeren van een bouwkundige keuring. Zo’n keuring kan je als koper namelijk een hoop extra informatie geven die essentieel zijn bij het kopen van een huis en misschien wel jouw positie als koper versterken.

Wanneer heb je een bouwkundige keuring nodig?

Het is verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren wanneer je een nieuwe woning wilt aanschaffen. Een bouwkundige keuring geeft je namelijk inzicht in de staat van het huis. Er zijn een hoop zaken die je als leek waarschijnlijk niet op het eerste gezicht ziet aan een woning maar die wel de waarde van een woning kunnen beïnvloeden. Zo kunnen er verborgen gebreken aanwezig zijn in het huis waar je later pas achter komt wanneer je de woning al gekocht hebt. Een specialist die een bouwkundige keuring voor je uitvoert, kan de woning goed onder de loep nemen en precies aangeven waar eventuele gebreken zich bevinden. Hierdoor krijg je als koper een sterkere positie omdat je, mochten er gebreken gevonden worden, deze mee kunt nemen in je onderhandelingen over de prijs van de woning.

Wat zijn de kosten van een bouwkundige keuring?

Sta je op het punt om een woning te kopen? Dan raden we aan om een bouwkundige keuring uit te laten voeren door een specialist. Natuurlijk vraag je je af hoeveel het kost om zo’n keuring uit te laten voeren. Hoewel dat per bedrijf natuurlijk verschilt, ligt de prijs voor een keuring over het algemeen tussen de 230 en de 270 euro. Wellicht misschien een grote investering, maar het kan je in de onderhandelingen een hoop opleveren. Daarnaast is een bouwkundige keuring volledig fiscaal aftrekbaar bij de koop van een woning.