Behaaglijk warm slapen

0
800
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Behaaglijk warm slapen

Wat is er fijner dan een behaaglijk warm bed om op een koude winternacht in weg te kruipen? Als het buiten koud is, zoek je binnen extra naar warmte. Dat betreft niet alleen de temperatuur in je woning. Een interieur kan ook figuurlijk warm voelen. Dat kan je bijvoorbeeld bereiken door natuurlijke materialen in je inrichting te verwerken, zoals houtelementen. Ook dik textiel geeft een behaaglijk gevoel. Met kussentjes en een plaid op de bank kom je al een heel eind. Kaarsjes verwarmen je huis letterlijk en figuurlijk.

In de slaapkamer zet ’s winters deze trend door: ook hier wil je een gevoel van warmte creëren. Met guur weer is het heerlijk om te weten dat er een warm bed op je wacht. De beste manier om je slaapkamer helemaal ‘winter proof’ te maken, is door een dekbedovertrek te kiezen die de hele kamer prettig aan doet voelen. Zo nodigt je slaapkamer uit tot een goed boek lezen onder de dekens en genieten van een diepe nachtrust. Het is de snelste manier om je slaapkamer in een mum van tijd van een nieuwe look te voorzien.

Dekbedovertrek trends van het seizoen
Omdat je bed extra uitnodigend moet zijn in de winter, geniet je extra van een fijne dekbedovertrek. Dit seizoen signaleren we een aantal trends in de wereld van de dekbedovertrekken. Stuk voor stuk trends die van je slaapkamer een droompaleisje maken. Met een dekbedovertrek maak je je slaapkamer uniek en echt thuis. Je legt de aandacht van de slaapkamer waar hij hoort: bij het bed. Met je bedtextiel kun je je helemaal uitleven op een schitterend interieur.

Dekbedovertrek trend numero 1: levensecht
Met een fotoprint op je dekbedovertrek springt de print je vanuit het bed tegemoet. Omdat de print levensecht is, roept het fijne gevoelens op bij elke aanblik. Je kunt een print kiezen die precies aansluit op wat jou blij maakt of inspireert. Kies je voor een fijne natuurfoto? Of krijg je prettige reiskriebels van een foto van de skyline van New York? Chique, speels of stoer: deze trend past bij elke stijl.

new york - levensecht(1)

Dekbedovertrek trend numero 2: grafische print
De grafische print is trending. Je ziet hem al een poosje terug in de woonkamer in bijvoorbeeld gordijnen en kussens op de bank. De slaapkamer mag natuurlijk niet achter blijven. Een grafisch printje is net zo visueel aansprekend als een fotoprint, maar deze trend is abstracter. Een grafische print is meestal een patroon met een beperkt aantal kleuren. Een voorbeeld is een zigzag print in zwart en wit, of rode stippen op een witte achtergrond.

 

 

Dekbedovertrek trend numero 3: beestenboeldekbedovertrek-beest(1)
Vooral in de kinderkamer kun je je dit seizoen helemaal uit gaan leven. Een beestenboel in de slaapkamer is hot! Geprinte dieren op het dekbedovertrek zorgen voor een hoop fantasie en speelsheid in de kamer. Je kunt het zo bont maken als je zelf wilt. Bovendien kan je kind hier zelf helpen kiezen welk dier hij leuk vindt. Zo wordt bedtijd één groot feest. Ook fijn: als je kind is uitgekeken op apen en volldig in een beren-fase terecht is gekomen, is het stukken makkelijker om een nieuwe dekbedovertrek op te leggen dan de muren te moeten gaan schilderen vanwege de jungle schildering op de wand…

Bron: Matrasshop.com