Bedrijfspand kopen of huren? Benader een bedrijfsmakelaar

0
1245
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Overweeg je om een bedrijfspand te huren of te kopen? Dan komt er veel op je af. De huurprijs vormt daar slechts een onderdeel van. Ook andere belangrijke factoren zoals de representativiteit, bereikbaarheid, ligging en de functionaliteiten van het gebouw moeten aansluiten bij je wensen. En wat is eigenlijk beter in jouw situatie: huren of kopen?

De gemiddelde ondernemer komt chronisch tijd tekort, dus waar haal je de tijd vandaan om dit allemaal uit te zoeken? En hoe weet je zeker dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet? Een makelaar in zakelijk vastgoed kan uitkomst bieden.

De voordelen van een bedrijfsmakelaar

Concreet levert een het inschakelen van een bedrijfsmakelaar je de volgende voordelen op:

  •       Je bent snel op de hoogte van het actuele aanbod. Daardoor kun je gericht een selectie van geschikte bedrijfspanden maken, om die vervolgens te bezoeken. Dat scheelt enorm veel tijd, doordat het aantal bezichtigingen beperkt is.
  •       Een bedrijfsmakelaar denkt met je mee over de toekomst. Groeit je bedrijf hard? Is een pand met maximaal 10 werkplekken dan wel geschikt?
  •       Je wordt ontlast in het onderhandelen over de huur- of koopprijs en je kunt voorkomen dat je een te hoog aankoopbedrag betaald, door een bedrijfstaxatie uit te laten voeren.
  •       Een bedrijfsmakelaar zorgt ervoor dat je een koop-of huurovereenkomst tekent waarmee je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Regionale bedrijfsmakelaars

Naast landelijke spelers, zijn er ook veel regionale bedrijfsmakelaars. Het voordeel van een regionale makelaar in zakelijk vastgoed is dat ze het regionale aanbod vaak beter kennen dan partijen die landelijk opereren. Bovendien zijn regionale kantoren doorgaans kleinschaliger, wat vaak voor meer betrokkenheid zorgt. Ze hebben immers een reputatie in de regio en die willen ze behouden.

Bedrijfspand verkopen? Schakel dan ook een bedrijfsmakelaar in!

Een bedrijfsmakelaar is niet alleen van toegevoegde waarde bij het huren of kopen van een bedrijfspand. Ook bij de verkoop kan hij je met raad en daad bijstaan om tot een goede verkoopovereenkomst te komen.

Moet je bijvoorbeeld btw over de verkoopsom rekenen? Wat is een reële vraagprijs? En hoe zorg je ervoor dat er veel bezichtigingen worden ingepland, zodat je mogelijk een betere prijs voor je bedrijfspand krijgt? Op dit soort vragen kan een bedrijfsmakelaar je antwoord geven. Zo kun jij je focussen op het uitbouwen van jouw bedrijf en doet de makelaar waar hij goed in is!