Met deze BBQ tips kom je de zomer door

0
1023
Design en lifestyleDesign en lifestyle

De zomer staat weer voor de deur, wat betekent dat het tijd is om de barbecues uit de schuur of zolder te halen. Niet alleen stijgen de temperaturen in Nederland flink, ook neemt het aantal zonuren toe! Om je avond met de BBQ nog specialer te maken geven we je graag een aantal handige tips, die je hierbij kunnen helpen. Zo zorg je er samen met een partner, je familie of vrienden voor dat het een gezellige avond wordt in de straat, of in je eigen tuin!

Organiseer een buurtbarbecue

Wat is er gezelliger dan een avondje ontspannen met de hele buurt? Nodig iedereen in je straat uit om te komen barbecueën, waarbij je barbecue in de straat zelf of in een tuin kunt zetten. Het leuke aan een buurtbarbecue is dat kinderen alle ruimte hebben om te spelen, dat je iedereen in de buurt spreekt over de vakantieplannen voor de komende zomer en dat je weer naar huis kunt gaan op het moment dat je genoeg gegeten hebt. Zo wordt een buurtbarbecue een heel vrijblijvend, maar wel erg gezellig evenement.

Tip: stel meteen een rooster op voor het organiseren van de buurtbarbecue! Zo kan iedereen in de straat de barbecue eens in de zoveel jaar organiseren.

Combineer het vlees met salades

Een barbecue is meer dan alleen vlees! Zorg er ook voor dat je voldoende salades, stokbrood en bijvoorbeeld een lekkere wijn hebt. Niet voor niets wordt het barbecueën ook wel ‘slow cooking’ genoemd, waarbij je tussen het vlees door af en toe wat salade kunt nemen.