Bangkirai schutting – erfafscheiding

0
966
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Bangkirai schutting iedereen heeft er weleens van gehoord, maar weinig mensen kunnen vertellen wat het nu eigenlijk precies is. Bangkirai is een houtsoort uit Zuidoost-Azië. Het houtsoort is populair omdat het bestand is tegen diverse weersomstandigheden. Zo kan het hout tegen schimmels, insectenaanslagen en heeft het minder snel last van houtrot. Vanwege deze duurzame kenmerken wordt Bangkirai bijna altijd gekozen als schutting van hardhout. Het is geen goedkope erfafscheiding, maar vanwege de duurzaamheid verdien je de schutting al snel weer terug. De schutting gaat gerust 25 jaar mee terwijl een goedkope schutting misschien net 5 jaar red. Je doet dus vijf keer zolang met de schutting, waardoor het geldbedrag al snel is terugverdient.

Bangkirai schutting met poort plaatsen.

Alleen een bangkirai schutting betekent natuurlijk nog niet dat je een complete erfafscheiding hebt. Je hebt natuurlijk ook een houten poort nodig om de set compleet te maken. Als je op zoek gaat naar bangkirai, dan heb je al snel een ruim assortiment. Je kan bijvoorbeeld een poort laten plaatsen voorzien van RVS staal. Je hebt zo niet alleen de kracht van bagkirai, maar ook de stevigheid van staal in je poort. Inbrekers komen zo niet zomaar je tuin binnen door de poort te forceren.

Erfafscheiding kosten delen met de buren.

Als je de erfafscheiding deelt met de buren, dan moet je gaan overleggen wat je precies wilt. Willen jullie beide dezelfde schutting of plaatsen jullie allebei een eigen schutting op eigen grond. Als je de schutting op de helft plaatst, dan deel je vaak de kosten op de schutting. Doordat je de kosten gaat delen kan je eventueel extra geld investeren door een dure schutting te plaatsen. Een bangkirai schutting kan een uitkomst zijn en ziet er prachtig uit. Wil jij graag een bangkirai en de buren liever niet? Geen probleem plaats de schutting gewoon op je eigen grond en betaal zelf de kosten van je erfafscheiding. De buren hebben dan helemaal niets over de schutting te zeggen. Je mag dan zelf bepalen wat voor een schutting er komt te staan op jouw grond.