Badkamertrends van 2018

0
948
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Met 2019 voor de deur, blikken we in dit artikel nog eens terug op de badkamertrends uit 2018! Wat waren dit jaar de populairste opties, bij het vernieuwen van een badkamer? Voor welke stijl koos men het meest, wanneer de badkamer werd verbouwd? Enzovoorts. Bovenal valt op te merken, dat men steeds vaker voor een luxe badkamer kiest. Wie droomt er immers niet van, om dagelijks in je eigen hotel wakker te worden? De badkamer moet niet alleen een plek zijn om de dag fris te kunnen beginnen. Ook wil je hier alle ruimte hebben om te ontspannen met een warm bad of een heerlijke warme douche!

Vaak een donkere bekleding met grote tegels

Wanden en vloeren in badkamers worden in 2018 vaak bedekt met grote, vaak ietwat grovere tegels. Deze tegels hebben een opvallend donkere kleur, die past bij een modern ingerichte ruimte. In sommige gevallen worden de grote tegels op de vloer gecombineerd met kleinere tegels tegen wanden. Zo kan voor een bepaald contrast worden gezorgd, wat badkamers een unieke look geeft. Zeker wanneer er bij deze kleine tegels voor een patroon of een tegel met een opdruk gekozen wordt.

Tip: bezoek altijd eerst een tegelwinkel, alvorens je deze online bestelt. Soms lijken tegels op foto’s heel anders, dan wanneer je deze in het echt ziet.

Combinatie van een los bad met een losse douche

Steeds vaker kiest men voor de combinatie van een los bad met een losse douche. Daar waar voorheen juist vaak gekozen werd voor een bad-douche-combinatie. Door voor twee losse elementen te kiezen is het in sommige gevallen noodzakelijk om de badkamer ruimer te maken. Dit kan ten koste gaan van andere kamers rond de badkamer. Een goed alternatief is het gebruik van een dakkapel! Dit zorgt niet alleen voor meer ruimte, maar daarbij voor meer licht. Iets wat de badkamer gezelliger zal maken.