Badkamertrends die je moet vermijden

0
253
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de populariteit van badkamerrenovatietrends, vooral wanneer die trendy elementen er zo prachtig uitzien op tijdschriftfoto’s. Het is echter belangrijk om te onthouden dat niemand de badkamers op die glanzende foto’s op dezelfde manier gebruikt als jij en je gezin die van jou dagelijks gebruiken. Voordat die tijdschriftfoto’s worden gemaakt, worden de kamers professioneel verlicht en perfect voorzien van accessoires. Die tijdschriftbadkamers hoeven niet praktisch te zijn; ze moeten er gewoon een paar uur geweldig uitzien.

Jouw behoeften zijn echter waarschijnlijk anders. Je wilt dat jouw verbouwde badkamer er mooi uitziet, maar je wilt ook dat deze praktisch is voor elk gezinslid dat er gebruik van gaat maken. Er zijn tal van verbouwingstrends die er fantastisch uitzien op tijdschriftfoto’s, maar in het echte leven misschien niet geschikt zijn voor jouw gezin. Als praktische bruikbaarheid belangrijk is voor jouw budget, zijn hier enkele badkamertrends die je moet vermijden.

Trendy wastafels

Voetstukgootstenen – een voetstukgootsteen is in wezen een gootsteen zonder meubel. Ze bestaan ​​uit de wasbak en de bijpassende standaard, en ze zijn meestal gemaakt van porselein of keramiek. Wastafels op voetstuk kunnen mooie blikvangers zijn in badkamers, maar onthoud dat ze geen opslagruimte bieden. Als je een wastafel op een voetstuk overweegt omdat jouw badkamer klein is, kan dat plan averechts werken omdat je een kast of ander soort opslagruimte voor toiletpapier en andere benodigdheden voor de gasten moet toevoegen. Dit kan jouw kleine badkamer overvol maken en jou een krap en ontevreden gevoel geven.

Aan de muur gemonteerde wastafels of zwevende wastafels worden van de vloer geheven en rechtstreeks aan de muur bevestigd. Ze hebben doorgaans strakke, moderne designlijnen, die er fantastisch uit kunnen zien in moderne, gestroomlijnde badkamers.

Deze wastafels kunnen een zegen en een vloek zijn, afhankelijk van de leeftijd van jouw gezinsleden. Als je kleine kinderen hebt die de neiging hebben om regelmatig water uit het bad en over de hele badkamervloer te spatten, kan een aan de muur gemonteerde badkamermeubel met wastafel hoog en droog blijven. Als jouw gezinsleden echter ouder worden en de neiging hebben hun bezittingen te laten vallen, kunnen die items onder een aan de muur gemonteerde wastafel rollen of geschopt worden.

Bovendien bieden zwevende wastafels vaak niet zoveel opslagruimte als traditionele wastafels. Als je kiest voor een zwevende wastafel, kijk dan of de fabrikant een bijpassende, aan de muur gemonteerde opberger aanbiedt.

Sombere kleuren

Grijze muren met grijze vloeren en witte randen: deze kleurencombinatie is een polariserend kleurenpalet, mensen houden ervan of ze haten het. Grijs op grijs is populair in woonkamers en familiekamers, maar kan kleine kamers koud en somber doen lijken, vooral als die kleine kamers raamloze badkamers zijn of kamers die alleen een raam op het noorden hebben. Op een koude winterochtend wil je je meestal warm en gezellig voelen, niet saai en somber. Als je fan bent van deze grijs-op-grijze kleurencombinatie, overweeg dan om deze te reserveren voor een grotere kamer met meer ramen in plaats van je badkamer.

Extra grote badkuipen en douches

Niet iedereen vindt het heerlijk om bubbelbaden te nemen. En naarmate de huizenprijzen stijgen, kijken veel mensen naar de hoeveelheid vloeroppervlak die een extra groot bad of douche in beslag neemt en stellen ze zich alle andere dingen voor die ze met die ruimte zouden kunnen doen, zoals het installeren van een stapelbare wasmachine en droger.