Badkamer schoonmaken: hier moet je aan denken!

0
190
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Het schoonmaken van de badkamer is meestal niet de meest favoriete klus. Ook omdat hier heel wat werk in kan zitten. Het lijkt een kleine ruimte, maar er is veel te doen. Denk maar aan het sanitair, de tegels, de kit randen, mogelijke kalkaanslag en ga zo maar door. Hierdoor is het een ruimte die echt wel wat extra aandacht nodig heeft. Heel belangrijk, want de plek waar je jezelf wast moet wel hygiënisch zijn natuurlijk.

Vind je het elke keer toch wel lastig om je badkamer weer blinkend schoon te krijgen? Of heb je het idee dat het toch wel sneller of efficiënter zou kunnen? Dan zal je vast wel iets hebben aan de volgende tips.

Vergeet niet te ontkalken

Kalkaanslag in de badkamer is gewoonweg niet te voorkomen. Waar water is, is ook kalk. Dit heeft dus niets te maken met de eigen schoonmaak kwaliteiten, maar alles met de kwaliteit van het water in ons land. In sommige provincies is de waterhardheid zelfs zo erg dat de kalk er alweer op zit na één douchebeurt. Het is echter niet verstandig om kalkaanslag te lang te laten zitten. Kalk in de badkamer verwijderen hoeft namelijk niet zo lastig te zijn, maar dat is wel het geval wanneer je te lang wacht. Bovendien kan kalkaanslag in materialen vreten. Hierdoor kan er onherroepelijke schade optreden. Onder het mom: liever voorkomen dan genezen, zorgen we er daarom liever voor dat er regelmatig ontkalkt wordt.

Ontkalk minimaal eens in de twee weken. Op plekken waar de kalkaanslag heel snel weer terugkomt is het beter om dit zelfs elke week te doen. Bespaar niet op antikalk, want een goede antikalkspray doet echt wonderen en bespaart je ongelofelijk veel tijd. Dat geldt overigens voor alle schoonmaakproducten. Een goede badkamerreiniger is daarom ook onmisbaar. Met goede schoonmaakmiddelen kan je het product zijn werk laten doen en hoef je verder weinig zelf te schrobben. Zo is de badkamer binnen mum van tijd schoon.

Blijf het bijhouden

Sommige mensen maken de fout om slechts eens in de twee weken de badkamer een grote schoonmaakbeurt te geven. In de tussentijd doen ze vervolgens niets. Daardoor is het elke keer weer een enorme klus om de badkamer schoon te krijgen. Zodra de klus eenmaal geklaard is, geeft dit wel weer een heel goed gevoel. Feit blijft dat het ook altijd zo kan zijn. Als je één keer de badkamer heel grondig doet, hoef je het de dagen daarna enkel maar een beetje bij te houden om het resultaat te behouden. Dit kost telkens maar een paar minuutjes, maar zo bespaar je je onder de streep wel heel veel extra werk.

Vergeet ook het douchegordijn niet

Maak je nog gebruik van een traditioneel douchegordijn? Maak dan niet de fout om deze jaren te laten hangen, maar maak deze regelmatig goed schoon door hem bij de was te gooien. De meeste douchegordijnen kun je gewoon met de fijne was mee-wassen. Zo worden zeepresten verwijderd en is hij weer heerlijk schoon. Hiermee voorkom je nare luchtjes en verwijder je eenvoudig kalkaanslag.