Badkamer

Een badkamer modern inrichten? Dat doe je zo!

Loop je al een tijdje met het idee rond om de badkamer op te knappen? Wil je dolgraag een iets modernere inrichting? Ik ben opzoek gegaan naar alle tips om een badkamer een modern tintje te geven. Ik vond toch wel wat verrassende dingen. Bijzonder vond ik bijvoorbeeld het feit dat je met de juiste kranen op de wastafel al een geheel andere stijl kan creëren. Zo kan je ook meer ruimte creëren door meer hoogte in de kraan aan te brengen! Ben je benieuwd naar meer tips? Lees dan snel verder.

Maak gebruik van strakke lijnen en materialen

Bij een moderne inrichting horen vooral strakke lijnen en materialen, zoals hout en marmer. Om de kilte tegen te gaan, kan je ervoor kiezen om een grote eyecatcher te plaatsen in de badkamer. Zo geef je de kamer een boost van sfeer en karakter. Denk bijvoorbeeld aan een op zichzelf staand bad.

Groen en nog meer groen

Groen aanbrengen in de badkamer is een trend die sinds kort heel erg populair is geworden in Nederland. In de moderne badkamer kan dit ook eigenlijk niet ontbreken. Kies voor een grote staande plant of pak het groots aan en maak een hele groene wand. Let er wel op dat deze planten goed tegen een vochtige, klamme omgeving kunnen. Plaats een stortdouche in de badkamer en krijg het gevoel alsof je in een regenwoud staat!

Let op het gebruik van de tegels

Bij een kleine badkamer is het aan te raden om de betegeling van de wand en de vloer gelijk te houden. Met dezelfde kleur zorg je er gemakkelijk voor dat de kamer ruimtelijker lijkt, ideaal dus! Je kan er ook voor kiezen om dezelfde belijning van de tegels door te voeren in de meubels om zo meer rust te creëren in de badkamer.