Babyshower geven? 4 leuke ideeën voor inspiratie

0
627
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Met een babyshower verras je jouw zwangere vrouw of vriendin met een dagje vol leuke activiteiten, cadeautjes, lekkere hapjes en mooie versieringen. Normaliter vindt de babyshower plaats vanaf de 25e week van de zwangerschap. Deze dag wordt niet georganiseerd door de aanstaande moeder, maar door de beste vrienden, zus, moeder of partner. Een babyshower organiseren doe je niet iedere dag, vandaar dat wij een aantal leuke babyshower ideeën ter inspiratie met je delen.

Mooie versieringen voor een babyshower

Voor de decoratie van het babyfeest kun je een leuk babyshower thema verzinnen. Aan de hand van het thema kun je niet alleen de woonkamer of gehuurde ruimte mooi versieren met speciale babyshower feestversiering, maar je kunt het thema ook doorvoeren in de uitnodigingen. Als je een babyshower gaat organiseren en weet dat de aanstaande mama een meisje verwacht kun je bijvoorbeeld voor lieflijke roze decoraties kiezen. Voor een jongen kies je voor verschillende blauwtinten, versier bijvoorbeeld het hele huis feestelijk met blauwe ballonnen. Uiteraard kun je ook een heel ander thema kiezen, afhankelijk van de persoonlijkheid van de mama in spé. As je de gasten wilt uitnodigen, dan kan je kiezen om het via een berichtje te doen of via een echte uitnodiging. Het laatst genoemde is altijd wel persoonlijker en leuker. Je kunt zelf de uitnodiging maken om de kosten laag te houden. Wat je wel kunt doen om toch een leuke touch aan de uitnodiging te geven is om een bedrukte envelop te bestellen. Dit kan in verschillende kleuren en maten!

Regel lekkere hapjes voor de babyshower

Een feestje is niet compleet zonder lekkere hapjes. Maak voor de babyshower bijvoorbeeld alle lievelingsgerechten van de eregast of ga voor typische hapjes die passen bij het thema. Kies bijvoorbeeld voor roze of blauwe gebakjes en alcoholvrije drankjes , zodat de aanstaande mama niet jaloers naar de bubbels hoeft te kijken.

Leuke spelletjes voor een babyshower

Er zijn veel leuke spelletjes die je met je vrienden en vriendinnen kunt spelen tijdens de babyshower. Vaak zijn dit simpele spelletjes die thematisch te maken hebben met jouw toekomstige kindje. Op het moment van de babyshower is de babybuik al goed rond en groot, maar niemand weet hoe groot de buik werkelijk is. Een leuk babyshower spelletje om te spelen is het inschatten van de middelomtrek van de buik. Dit is lastiger dan het lijkt! Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en een pen en papier om de schattingen van de gasten op te schrijven. Ook kun je jouw gasten laten meedenken over de inrichting van de babykamer.

Koop een gastenboek

Waarschijnlijk gaat de zwangerschapsperiode voor je gevoel snel voorbij.  Het is leuk om een gastenboek neer te leggen waarin iedereen een mooie wens voor moeder en baby achter kan laten. Zorg dat er genoeg ruimte is voor foto’s en leg een polaroid camera naast het gastenboek zodat iedereen een leuke foto achter kan laten. Zo geniet je zowel nu als later van dit mooie moment  dat je hebt gedeeld met je geliefden.