Autovakantie in Sicilië: 6 tips voor een onvergetelijke roadtrip

0
199
Design en lifestyle

Er voelt niets zo vrij dan met de auto op roadtrip in het buitenland. Je kunt gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt en zo op plaatsen komen die je met een georganiseerde rondreis nooit zou zien! Als je op autovakantie gaat kun je bovendien jouw persoonlijke reis samenstellen. Welke plaatsen spreken jou aan en wil je absoluut bezoeken? Als jij op roadtrip naar Sicilië gaat, hebben wij hier alvast een aantal tips. Of je nu 10 dagen, 1 week of 2 weken met de auto door Sicilië toert; dit wil jij zeker doen!

1. Vlieg op Palermo en start hier je rondreis

Begin jouw rondreis door Sicilië in hoofdstad Palermo. Dit is een prachtige stad die je absoluut gezien moet hebben. Denk: gezellige marktjes, prachtige tuinen, idyllische straatjes, strand en typische Italiaanse architectuur. Het is handig om hier te starten omdat je nu nog geen auto hebt die je ergens in de drukke straten van de stad moet parkeren. Bovendien kun je vanuit Nederland met prijsvechters vaak goedkoop naar Palermo vliegen.

2. Een comfortabele auto huren

Misschien we de beste tip uit dit artikel is om niet te bezuinigen op de huurprijs van je auto. Je gaat in korte tijd veel kilometers maken en dit doe je het liefst met een lekkere wagen onder je kont! Huur dus een auto waar je bagage (en al die leuke souvenirs!) makkelijk in passen en zorg ervoor dat je een auto huurt met airco. Jouw huurauto wordt jouw buddy voor deze reis, dus hiermee ga jij jezelf een ongelofelijk plezier doen.

3. Rijd via Noord-Sicilië

Na een paar daagjes in Palermo te hebben vertoefd, kun je vast niet wachten om te beginnen aan jouw roadtrip door Sicilië. We raden je aan jouw rondreis rond het eiland te maken via Noord-Sicilië. Dit is een bosrijk gebied waar je met de auto prachtige routes kunt volgen. Via het Noorden reis je door naar de regio Etna.

4. Bezoek de regio Etna, inclusief vulkaan!

Een autorondreis in Sicilië is niet compleet zonder bezoek aan de regio Etna! Je leest het goed: niet alleen de Etna vulkaan, maar de hele regio is het bezoeken waard. Heb jij even geluk dat je met de auto op vakantie bent! Nu kun je ook alle mooie plekken rondom de beroemde Etna vulkaan bezoeken, zoals zijn wijngaarden en boomgaarden met sinaasappels en olijven.

5. Cultuur snuiven in Agrigento

Afhankelijk van de duur van jouw reis, kun je via het Zuidoosten van Sicilië of direct binnendoor naar het historische stadje Agrigento reizen. Hier ligt de voornaamste archeologische vindplaats van Sicilië: een tempelvallei waarin nog 9 tempels duidelijk te zien zijn! Als je cultuur wilt snuiven tijdens jouw autovakantie in Sicilië, mag deze historische plaats zeker niet op jouw lijstje ontbreken.

6. Via natuurreservaat Zingaro terug naar Palermo

Ook voor natuurliefhebbers ontbreekt er niets in onze tips voor een rondreis door Sicilië. Voor je de auto weer inlevert in Palermo, kun je namelijk nog het natuurreservaat Zingaro bezoeken. Hier vind je zowel romantisch witte stranden als woeste kliffen en authentieke dorpjes. Het gebied is bezaaid met wandelroutes voor ieder niveau, maar ook met de auto goed bereikbaar. Als dat geen prachtige afsluiter van jouw autovakantie in Sicilië is!

Ben jij helemaal klaar voor jouw roadtrip? Lees ter voorbereiding nog even de tips in dit artikel: Met de auto op vakantie? Let dan op deze zaken. Buon viaggio!