Alles wat je wilt weten over terrasoverkappingen

0
645
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een terrasoverkapping laten maken betekent een aanzienlijke verbetering van je wooncomfort. Niet alleen heb je er zelf plezier van, je verhoogt er ook de waarde van je woning aanzienlijk mee als je ooit van plan bent om die te verkopen. Een overkapping van je terras zorgt ervoor dat je op vrijwel ieder moment van de dag lekker buiten kunt zitten.

Verschillende soorten terrasoverkappingen

Je kunt bij het kiezen van een terrasoverkapping een keuze maken uit verschillende materialen. Je kunt kiezen voor hout maar ook voor kunststof. Dit laatste heeft als voordeel dat je er minder onderhoud aan hebt en dat het vele jaren meegaat. Dat geldt in veel opzichten ook voor hout, maar daar moet je dan wel wat voor doen. Je kunt een houten terrasoverkapping behandelen met beits om het hout tegen weersinvloeden te beschermen. Dit hoeft uiteraard niet ieder jaar.

Maak het gezellig op het terras

Als je de terrasoverkapping eenmaal hebt laten plaatsen, dan kun je beginnen met het gezellig te maken op het terras. Doe dit bijvoorbeeld met grote plantenbakken, die in allerlei maten verkrijgbaar zijn, zoals hout, cortenstaal of polyester. Ieder materiaal heeft zijn eigen charme en waar je voor kiest hangt af van je eigen voorkeur. Wil je het ook nog lekker warm hebben op je terras overweeg dan een vuurschaal of een terrashaard. Hiermee kun je ook lekker buiten zitten als het nog wat aan de frisse kant is buiten.

Een stijlvolle terrasoverkapping zelf plaatsen

Een stijlvolle terrasoverkapping van Senft geeft je terras extra gezelligheid. Kies de stijl die bij je past en vraag een offerte aan om de overkapping te laten plaatsen. Je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag gaan als je een handige klusser bent. Voor het plaatsen van een terrasoverkapping hoef je in de meeste gevallen geen vergunning bij de gemeente aan te vragen. Deze kun je gewoon plaatsen op je eigen terras. Misschien is het wel sympathiek om het even met je buren te bespreken, omdat een terrasoverkapping misschien licht wegneemt uit de tuin van de buren.

Met een terrasoverkapping verhoog je je wooncomfort

Als je een terrasoverkapping hebt kun je ook buiten zitten als het een beetje regent. Daarnaast kun je, als je voor lekkere verwarming zorgt, ook buiten zitten als het nog wat fris is zoals in het vroege voorjaar of de late herfst. Lekker buiten eten is ook een extra mogelijkheid die je krijgt met een overkapt terras. Het biedt eigenlijk alleen maar voordelen.