Alles over meerdelige design salontafels

0
39
Design en lifestyle

Een meerdelige design salontafel is de ultieme eyecatcher in de woonkamer! Het hangt van de wensen en de huidige indeling van de kamer af welke salontafels het beste passen. Het is van belang dat de salontafels passen bij de kleur en de materialen van de rest van de meubels in de woonkamer. Er zijn heel veel verschillende soorten meerdelige design salontafels. Zo is er keuze in afmetingen, stijlen, materialen, opbergruimtes, etc. Wanneer je hier een keuze in hebt gemaakt, kun je de juiste match vinden voor de perfecte meerdelige design salontafels in jouw interieur!

Perfecte match met het interieur 

Een meerdelige design salontafel is bedoeld om je zithoek compleet te maken. Deze tafels worden vaak gebruikt om drinken en lekkernijen op te zetten. De salontafels zorgen ervoor dat er geen lege ruimtes in de woonkamer zijn, maar dat deze gemakkelijk opgevuld worden. Soms zijn opvallende salontafels nodig om de kamer sfeer te geven. De salontafel wordt ook wel een koffietafel genoemd, dit komt omdat je er gemakkelijk een kopje koffie op kunt zetten. Salontafels worden ook wel gebruikt als voetensteuntje of om de afstandsbediening te bewaren, tijdens het kijken van een serie of film. 

Belangrijke functies

Salontafels kunnen verschillende functies hebben in het interieur. Zo is er keuze uit tafels met functionele opbergruimte, waardoor je gemakkelijk tijdschriften, boeken en afstandsbedieningen op kunt bergen. In het interieur kan een salontafel ook dienen als design exemplaar voor het stijlvol tonen van unieke decoratie. Een salontafel met wielen kan daarnaast erg praktisch zijn, bij het eenvoudig verplaatsen binnen het interieur. 

Salontafels trends 2019

Salontafels zijn de afgelopen jaren erg populair geworden. Dan hebben we het niet over een groot exemplaar die de hele zithoek vult, maar over een combinatie van meerdere kleine design tafeltjes. Op deze manier is het mogelijk om veel verschillende stijlen te mixen. 2019 wordt het jaar van de glamour en bling in het interieur. Goud speelt daarbij een belangrijke rol. Dit zal in verschillende details verschijnen. Hier kun je gemakkelijk op in spelen met een set van mooie mat gouden salontafels.  

Voordelen van meerdelige salontafels

De salontafels die bestaan uit meerdere delen hebben ook meerdere voordelen. Een van deze voordelen is dat het materiaal en de kleuren goed op elkaar aansluiten, omdat het een set is. Het is handig voor wanneer er visite op bezoek komt en er verschillende hapjes op de tafels komen te staan. Daarnaast zijn er nog meer pluspunten:

  1. Ruimte voor accessoires
  2. Geeft sfeer aan het interieur
  3. Extra opbergruimte
  4. Eyecatcher van de woonkamer
  5. Handig om eten of drinken op te zetten

 

Wanneer je je zithoek een speelse uitstraling wilt geven, ga dan niet voor één massieve salontafel, maar combineer verschillende salontafels met elkaar! Ga opzoek en vindt jouw perfecte salontafels!