Alles over de lengtemaat Mouwlengte 7

0
796
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Te korte mouwen, uit je broek schietend overhemd, barstende knoopjes. Herkenbare scenario’s voor de lange man die overhemden past. Een gewoon overhemd wilt nooit goed zitten. Vaak ligt het aan te korte mouwen. Gelukkig is er in de modewereld oog voor lange mannen. Ze vallen ook niet te missen natuurlijk. Ook voor lange mannen wordt er kleding gemaakt met speciale lengtematen. Zoals mouwlengte 7.

 

Hoe lang zijn mouwen met mouwlengte 7?
Mouwlengte 7 is afgeleid van de lengte van de mouw van een overhemd. Een normale maat is 5. Mouwlengte 7 heeft dus, zoals de naam al suggereert, maat 7. Deze maat houdt in dat de lengte van de mouw tussen de 50 centimeter en de 59,9 centimeter ligt. De lengte is gemeten van de rand van het manchet tot aan de rand van de schouders. De mouwlengte 7 overhemden hebben dus een mouwlengte tussen de 70 centimeter en 79,9 centimeter.

 

Waarom moeten lange mannen mouwlengte 7 dragen?
Herken jij jezelf in de bovengenoemde scenario’s over de te korte mouwen, uit je broek schietend overhemd of barstende knoopjes? Dan begrijp je de boodschap waarschijnlijk al. Jij past niet in een gewoon overhemd. Als je lang bent, dan volstaat een gewoon overhemd niet, en heb je een lengtemaat overhemd nodig. In dit geval dus mouwlengte 7.

 

Het Nederlandse mannenvolk behoort tot het langste mannenvolk ter wereld. Natuurlijk iets om trots op te zijn. Lang staat voor zelfverzekerdheid en macht en wordt over het algemeen als aantrekkelijk gezien. Maar om hieraan te voldoen heb je een passend overhemd in mouwlengte 7 nodig. Dan zie je er verzorgd uit en maak je nog meer indruk op anderen.

 

Mouwlengte 7 heeft een aangepaste ruglengte en mouwen

Mouwlengte 7 heeft langere mouwen, maar ook een aangepaste rugpas. De rugpas van mouwlengte 7 valt langer uit, waardoor er een eind komt aan het overhemd dat voortdurend uit je broek schiet. Wanneer je lang bent, is een overhemd met mouwlengte 7 daarom een ideale optie.

 

Voorkom modeblunders met mouwlengte 7

De lange man voorkomt met mouwlengte 7 de meest gemaakte modeblunders.    Zo zit een mouwlengte 7 overhemd niet meer te strak rond de buik. Te strakke overhemden staan ontzettend onelegant. Daarnaast lopen er geen zichtbare lijnen meer vanaf de oksels tot aan de hals. Alle knopen van je overhemd kunnen weer dicht, zonder bang te zijn dat je overhemd lelijke lijnen vertoont. Andere veelvoorkomende voordelen van mouwlengte 7 is dat de knopenlijst onder de hals er niet meer uit springt en de mouwen nooit meer te kort zijn.

 

Mouwlengte 7 overhemden kopen
Wil je mouwengte 7 overhemden kopen? De keus voor overhemden met de geschikte mouwlengte doet jou er beter uitzien. Neem een kijkje bij Mouwlengte7. Mouwlengte 7 is een webshop dat overhemden voor lange mannen aanbied. De korte mouwen zijn na de aankoop van een overhemd verleden tijd voor elke lange man.