Alles dat je nog niet wist over screens

0
278
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Heb jij regelmatig in de zomer last van de felle zonnestralen in huis? Dan is het een uitstekend idee om te gaan investeren in zonwering. Hierbij kan je denken aan lamellen, rolluiken of screens. Al deze soorten zonwering hebben ieders een kenmerkende uitstraling, maar hebben dezelfde werking. Het zorgt er immers voor dat de zon niet meer jouw woning kan binnendringen. Ondanks dat zonwering alleen in uiterlijk verschilt zijn screens al jaren mateloos populair. Maar waarom is dat eigenlijk? Lees snel verder en ontdek alles dat je nog niet wist over deze zonwering!

1. Screens houden de ramen schoon

Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen ervoor om screens te laten monteren aan hun woning. Dit is niet geheel verrassend aangezien deze soort zonwering meer voordelen met zich meebrengt. Zo zorgen screens ervoor dat al jouw ramen optimaal schoon blijven, omdat deze zonwering gemaakt is van glasvezeldoek. Dit is een ontzettend sterk materiaal dat 100% bestand is tegen weersinvloeden. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan hagel, regen en wind. Wanneer je de screens met regelmaat naar beneden laat zakken, dan vangt deze zonwering bij diverse weersomstandigheden het vuil op. Hierdoor hoef je uiteindelijk minder vaak de ramen te wassen. Een echte win-win situatie als je het ons vraagt.

2. Geniet van meer privacy in huis

Screens zijn al jaren de manier om te voorkomen dat warme zonnestralen jouw woning kunnen binnendringen. Toch zit je niet geheel in het donker bij het sluiten van deze zonwering. Screens staan er namelijk om bekend dat ze nog gedeeltelijk licht doorlaten. Dit is ideaal als je op een warme zomerdag druk bezig bent met thuiswerken. Daarnaast belemmeren screens het zicht naar buiten niet. Zodra deze zonwering naar beneden is, dan kan je genieten van het uitzicht zonder dat een vreemde naar binnen kan kijken. Screens zijn hierdoor een uitstekende keuze voor woningen die langs een drukbezochte wandelroute liggen. 

3. Voor iedere budget de perfecte screens

In tegenstelling tot rolluiken inclusief montage variëren de prijzen voor screens enorm. Dit komt vooral doordat ieder huishouden andere wensen heeft op het gebied van zonwering, waardoor er tegenwoordig screens zijn voor iedere budget. Deze zonwering is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen wat betekent dat er altijd een perfect exemplaar te vinden is voor jouw woning. Er is zelfs regelmatig een screens aanbieding waarmee je voor een prikkie kunt genieten van deze zonwering. Hiermee zijn vervelende zonnestralen voor eens en altijd verleden tijd.

4 Aansluiten op een smart home systeem

Als laatste is het mogelijk om jouw screens aan te sluiten op een smart home systeem. Wanneer je hiervoor kiest, dan is het mogelijk om de zonwering te openen of te sluiten door middel van zelfgekozen scenario’s. Deze scenario’s kan je gemakkelijk instellen op de bijbehorende app. Hierin is het zelfs mogelijk om de screens af te stellen op de zonsopkomst om te voorkomen dat je op de heetste momenten van de dag in een warm huis zit. Wanneer neem jij de stap om jouw huis te voorzien van handige screens?