Afzetlinten soorten en bedrukking

0
247
Afzetlint
Design en lifestyle

Afzetlint kent men voornamelijk door het gebruik bij het afzetten van bouwputten en wegwerkzaamheden. Maar ook particulieren gebruiken in steeds meerdere mate afzetlint. Al dan niet bedrukt met tekst, om een gebied te markeren. Dit is bijvoorbeeld het geval bij werkzaamheden rondom het huis, bijvoorbeeld bij een verbouwing. Ook bij het afzetten van parkeerplaatsen of -havens wordt steeds vaker afzetlint gebruikt. Afzetlint wordt daarbij natuurlijk ook door verschillende overheidsinstanties, zoals de politie, brandweer of forensische diensten gebruikt. Het bekende rood-wit gestreepte afzetlint kan in elke willekeurige doe-het-zelf winkel worden gekocht. Maar het is ook mogelijk afzetlint te laten bedrukken met een specifieke tekst.

Afzetlint voor evenementen

Het voornaamste doel van afzetlint is natuurlijk anderen te waarschuwen voor potentieel gevaarlijke situaties. Een wegversperring, bouwput, verkeersongeval of situaties waarbij tijdelijk een gebied wordt afgesloten. Bijvoorbeeld bij het kappen van bomen of een wielrennerswedstrijd, wordt vaak afzetlint gebruikt. Steeds vaker wordt afzetlint ook bij evenementen gebruikt en hierbij dient afzetlint niet alleen als waarschuwingsmiddel. Maar wordt er steeds vaker een of andere promotionele tekst op het afzetlint gedrukt. Van veraf heeft de opvallende kleur van het lint dan een waarschuwende functie, terwijl de tekst op het afzetlint van dichtbij een promotionele functie heeft.

Bedrukt afzetlint bestellen

Wie een heel eigen invulling wil geven aan de gebruikte kleuren op het afzetlint en een specifieke tekst op het lint wil laten drukken, kan hiervoor het best gebruik maken van een online webshop die gespecialiseerd is in het bedrukken en verzenden van afzetlint op maat. Je geeft de gewenste kleuren op, vult de tekst in die op het lint moet verschijnen, het formaat van het afzetlint en het aantal rollen dat je wilt bestellen. Hierbij geldt bij de meeste webwinkels dat des te meer je bestelt, des te goedkoper je uit bent.

Afzetlint is altijd handig!

Of het nu om bedrukt afzetlint gaat of niet, het is altijd handig om een rol afzetlint in huis te hebben. Ook een afzetlint in de kofferbak van de auto kan onderweg voor uitkomst bieden. In dergelijke gevallen is het niet nodig om afzetlint via een webwinkel te kopen, maar kun je gewoon een doe-het-zelf winkel binnenlopen en voor een paar euro een rol afzetlint aanschaffen. Afzetlint is altijd handig om te hebben. Is het niet voor jezelf dan wellicht voor een ander.