Afval scheiden op kantoor? Tips en advies!

0
454
Afval scheiden op kantoor
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Een rolcontainer huren is één van die dingen die je kunt doen om jouw afval een betere plek te geven op jouw kantoor. Hier lees je nog meer tips om nog beter afval te scheiden op jouw werkplek.

Heb zo min mogelijk restafval

Een goede manier om zo min mogelijk restafval te krijgen, is door zo min mogelijk restafval te creëren. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar dit is wel waar het allemaal op staat. Het creëren van afval is zo makkelijk geworden tegenwoordig. Maar het is veel beter om zo min mogelijk afval te creëren. Het verwerken van restafval is namelijk heel erg zwaar voor het milieu.

Scheid je afval met een rolcontainer

Er zijn verschillende rolcontainers beschikbaar waarmee je goed jouw afval kunt scheiden. Zo is er een rolcontainer voor papier en karton, maar ook voor vertrouwelijke documenten. Glas, verpakte etensresten, folie, chemisch afval kunnen ook allemaal apart in een rolcontainer. Door verschillende rolcontainers in jouw bedrijf te hebben, kun je dus het afval op jouw kantoor makkelijker scheiden.

Maak afval scheiden een gewoonte

Je kunt veel verandering teweegbrengen in jouw bedrijf, door in te zetten op gedragsverandering. Vaak is het gemakzucht om afval niet te scheiden. Door echt in te zetten op deze gedragsverandering, zal je zien dat mensen toch makkelijk hun afval kunnen scheiden. 

Voordelen van een rolcontainer

Er zijn verschillende voordelen van een rolcontainer huren. Een groot voordeel is dat de rolcontainers worden gebracht en opgehaald. Daardoor hoef je je niet te veel druk te maken over de rolcontainers. Het werk wordt namelijk gewoon voor je gedaan. 

Een ander groot voordeel van de rolcontainer is dat je verschillende rolcontainers hebt voor verschillende soorten afval. Op die manier kun je al jouw afval gewoon scheiden en wordt de rest van het werk voor jou gedaan.

Afval scheiden op kantoor doe je samen

Een rolcontainer huren is één van die manieren om jou te helpen met afval scheiden op kantoor. Daarnaast is het ook belangrijk dat het hele team hier het nut van inziet zodat iedereen zijn gedrag verandert en zijn best doet om het afval te scheiden. Meer weten? Ga naar MilieuServiceNederland.nl voor meer informatie over het scheiden van bedrijfsafval.