Hebt u een verhuizing op de planning staan? Zorg dan dat de verhuizing en het verlaten van de huidige woning zo goed mogelijk op elkaar aansluit. Deze en nog meer tips hebben wij voor u, om uw verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Planning van klussen en verhuizen
Denk vooraf goed na over de planning. Zo zijn een hoop simpele problemen te voorkomen. Klus bijvoorbeeld voordat u de nieuwe woning betrekt, en zeker voordat de grote meubels verhuisd worden. Verwacht u nieuwe meubels? Houd dan rekening met wanneer deze geleverd worden. Houd hierbij ook rekening met het schoonmaken van de woning. Dit geldt uiteraard niet voor een bed en ander noodzakelijk meubilair.

Verhuisweken – dubbele woonlasten maar wel nodig
Probeer uw dubbele woonlasten zo laag mogelijk te houden. Een overlapping van enkele weken is echter niet te vermijden, en ook aan te raden. Zo kunt u er zorg voor dragen dat u uw oude woning netjes achterlaat, alles op een rustig tempo verhuizen en kunt u de tijd nemen voor het inrichten en decoreren van uw nieuwe woning.

Kosten voor een verhuizing
Heeft u net een nieuw huis gekocht? Dan wilt u de kosten voor de verhuizing zo laag mogelijk houden. Houd verhuiskosten laag door vrienden en familie te laten helpen tijdens de verhuizing. Verdeel taken op een efficiënte manier en schakel de hulp van familie en vrienden in. Het is goedkoper om alles zelf te doen, maar meubilair en witgoed kunnen beter getransporteerd worden door een verhuisbedrijf. Professionele verhuizers gebruiken trappen en verhuisliften, die het verhuizen een stuk gemakkelijker maken. Ook zijn zij verzekerd tegen eventuele beschadiging.

Zoek een verhuisbedrijf in de regio
Huur het liefste een verhuisbedrijf in uit uw eigen regio, stad of streek. Als het verhuisbedrijf elders gevestigd is, kunnen de kosten veel hoger uitvallen in verband met kilometervergoeding. In iedere stad zitten meerdere verhuisbedrijven, een verhuisbedrijf vinden dat dicht bij uw woonplaats gevestigd is zal dus niet teveel moeite hoeven kosten.

Transport regelen voor kleinere items
Huur een aanhangwagen of bus voor het transporteren tijdens de verhuizing. Als u gebruik maakt van een verhuisbedrijf, kunt u zo toch kleine spullen zelf verhuizen. Bereken hoe vaak er heen en weer moet worden gereden en hoeveel dagen u de bus of aanhanger nodig hebt. Bent u van plan in het weekend te verhuizen? Regel dan tijdig het busje of de aanhangwagen bij een verhuurbedrijf. Probeer ook zo snel mogelijk het verhuisbedrijf te regelen.

Geef tijdig uw adreswijziging door
Maak enkele maanden voor de verhuizing een overzicht van uw post. Stuur adreswijzigingen tijdig naar deze personen en organisaties, ruim voor de verhuizing. Ook kunnen verhuisservices van de post ervoor zorgen dat uw post automatisch wordt doorgestuurd naar het nieuwe adres. Wettelijk dient u de adreswijziging vijf dagen na verhuizing aan de gemeente door te geven.

Zorg ervoor dat u stroom en water heeft
Zorg ervoor dat u zo snel mogelijk toegang heeft tot gas, water en licht. Vooral voor schoonmaken en klussen is dit erg handig. Vergeet hierbij ook niet uw internetaansluiting. Deze moet namelijk ook worden overgezet. Dit kan echter wel een tijdje duren.

Kies voor een tijdelijke opslag bij overgang tussen 2 huizen
Indien u te maken heeft met een langere periode tussen twee woningen, kan het de moeite waard zijn een opslagruimte te huren voor uw grote en kostbare spullen. Zo staan deze niet in de weg en weet u zeker dat de spullen veilig zijn opgeslagen. Ook kostbaarheden zoals antiek, juwelen of elektronica kunt u hier veilig in opslaan, net als meubels die u misschien niet meer zult gebruiken in uw nieuwe woning.