Aanslag en schimmel in je badkamer verhelp je zo…

0
493
Design en lifestyle

Helaas kennen we allemaal wel het probleem van aanslag en schimmel in de badkamer. De badkamer is doorgaans een erg vochtige ruimte, waardoor er van alles kan gaan broeien en groeien. Daarom is het zaak om de badkamer goed schoon te houden. Maar hoe doe je dat eigenlijk? We geven enkele tips.

Houd het goed bij

De beste tip is eigenlijk om het onderhoud goed bij te houden. Je kunt nog zulke goede schoonmaakmiddelen hebben; als je de badkamer maar eens in het jaar schoonmaakt, zul je veel moeite hebben met het weg krijgen van de vuiligheid. Als je daarentegen de badkamer netjes bijhoudt, is het veel gemakkelijker om de badkamer op orde te houden. Je bent dan niet alleen minder geld aan schoonmaakmiddelen, maar ook veel minder tijd kwijt aan het reinigen.

Na het douchen schoonmaken

Een andere tip is om de badkamer een keer na het douchen schoon te maken. Wanneer je een flinke douchebeurt hebt genomen, zal de badkamer erg warm en vochtig zijn. Hierdoor zal de viezigheid een beetje losser komen te zitten, waardoor de badkamer gemakkelijker schoon te maken is. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om deze en de vorige tip te combineren en na elke – of bijna elke – douchebeurt even een doekje over de meest kwetsbare delen van de badkamer te halen.

Azijn doet wonderen

Een derde tip is om de vuilste delen in de badkamer in te smeren met azijn. Azijn verdampt echter nogal snel in een badkamer, waardoor het soms raadzaam is om bijvoorbeeld doeken in azijn te dopen en deze op de vuile delen te leggen. Het azijn kan dan zo goed zijn werk doen. Als de azijn goed is ingetrokken, kun je de vuiligheid vaak gemakkelijker verwijderen.