In de zomer is het altijd fijn om de deuren open te kunnen gooien. Het zorgt vooral in de avond voor wat frisse lucht. Tegen het einde van de avond gaat het echter wat schemeren en hierdoor gaan de lichten aan. Het gevolg is dat vooral muggen de woning zullen gaan betreden. Een van de oplossingen is hiervoor is een hordeur, maar waar moet er dan op gelet worden bij het kopen van een hordeur? In dit artikel worden enkele aandachtspunten besproken.

Welke type hordeur past bij uw huis?

Er zijn verschillende soorten hordeuren. Hieronder vallen de plissé hordeur, dubbele plissé hordeur en een plissé hordeur voor de schuifpui. Het is belangrijk hier goed te kijken naar de breedte van deur en de hoogte en vooral het type deur dat je hebt. Dit bepaalt dan ook voornamelijk wat voor type hordeur voor uw woning van toepassing is.

Het opmeten van de breedte en de hoogte

Het opmeten van de maten is een belangrijk onderdeel voor het kopen van een hordeur. De meeste hordeuren worden namelijk op maat gemaakt. Het fout doorgeven van de maten zorgt er dus voor dat er een verkeerde hordeur gemaakt wordt en hiervoor is de leverancier ook nooit aansprakelijk. Bekijk dus ook goed de website van de leverancier. In veel gevallen worden er instructies gegeven voor het opmeten van de horren. Wanneer u er nog steeds niet uitkomt is het verstandig om contact op te nemen met desbetreffende leverancier.  

De kleur bepalen

Als laatst is het bepalen van de kleur van belang bij het kopen van een hordeur. Kijk goed welke kleuren er beschikbaar zijn en welke goed past bij het interieur van uw woning. Het is natuurlijk zonde om een hordeur te nemen die totaal niet past bij de woning. Wanneer u niet goed welke kleur hor u moet nemen, kan het natuurlijk nooit kwaad om advies in te winnen bij de specialist. Zij helpen u graag verder bij het kopen van de juiste hordeur.