Vloerlak

Vernis is een bijna transparante afwerkingsfilm, vaak gebruikt op hout en andere materialen voor bescherming, diepte en glans.

De traditionele formulering bevat drogende olie, harsen en een oplosmiddel zoals terpentijn, maar er worden ook moderne aardoliederivaten zoals polyurethaan of epoxy gebruikt.

In tegenstelling tot verven bevat de vernis geen pigment om de natuurlijke textuur of kleur te benadrukken. Het wordt ook gebruikt als laatste laag op verf, voor bescherming en dieptewerking.

Aangebracht als een vloeistof, met een borstel of sproeier, vormt het een film wanneer het in contact met lucht droogt.

Kenmerken van Houten Vloerlak
Trae Lyx vloerlak is geschikt voor alle soorten massief hout of fineervloeren binnenshuis.

Het is gemakkelijk aan te brengen, heeft een zeer lage geur, is super bestendig tegen krassen en schuren en heeft twee basisversies: één component voor gebieden met weinig verkeer en twee componenten voor gebieden met veel verkeer.

Er zijn ook specifieke vernissen voor buitenomgevingen.

Ze zijn zeer duurzaam, beschermen het hout met schimmeldodende werking en driedubbele zonnefilter, met maximale weerstand tegen slecht weer.

Het is geïndiceerd voor deuren, ramen, voorbewerkte huizen en decoratieve houtsoorten in het algemeen. Verkrijgbaar in zowel matte als glanzende afwerkingen.

Het is de moeite waard om te onthouden dat vernis voor houten vloeren niet moet worden aangebracht op laminaatvloeren.

Oppervlaktevoorbereiding
Bij het eerste schilderij moet worden nagegaan of het nodig is om gaten of scheuren in het hout met vet in te smeren.

Gebruik het deeg met de kleur dicht bij het hout, wacht tot het droog is en schuur de vloer met geschikt schuurpapier, steeds in de richting van de houtvezels.

U kunt beginnen met een schuurpapier 180 na 240 en kan 280 bereiken om het oppervlak gladder te maken.

Verwijder vervolgens met een droge doek de resten en het schuurstof.

In hout dat geïmpregneerd is met producten op oliebasis (bijv. lijnolie) verwijderen met oplosmiddel of verwijderaar. Bevorderen van goed schuren.

Als u een nieuwe verflaag gebruikt, verwijder dan alle verf met oplosmiddel of een geschikte verwijderaar totdat het hout is blootgelegd. Ga dan verder met nieuw schilderwerk.

Vernis toepassing
Breng de eerste laag aan, wacht tot de droogtijd. Schuur de vloer met 240 of 280 schuurpapier en breng 2 tot 4 lagen aan met een droogtijd, zonder tussen de lagen te schuren;

Breng het product aan bij kamertemperatuur tussen 10 en 40º. C en relatieve vochtigheid tussen 40 en 80%.

Kwaliteiten en functies van vernis
Traditionele vernis versterkt de natuurlijke kleur van hout. Verkrijgbaar in glanzende afwerking verandert de tint niet. Ideaal voor intern gebruik.

De matte vernis is impregnerend: het dringt door in het hout en vormt geen film. Het heeft een hoge weerstand tegen de inwerking van zon, regen en schimmel.

De gekleurde vernis heeft verfkracht en verbetert de natuurlijke vezels van nieuw hout.

Behoud en reiniging
Om de duurzaamheid van het product te garanderen, moet u twee weken wachten tot het geverfde oppervlak gereinigd is. Reinigen met een doek die licht bevochtigd is met water.