80% energie besparen in je woonkamer

0
378
led-inbouwspots-woonkamer
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Niet elke dimmer is een goede match met uw huidige LED verlichting. Er zijn veel verschillende soorten dimmers. Gelukkig zijn er ook LED dimmers ontwikkeld zodat je optimaal gebruik kan maken van jouw LED verlichting en maar liefst 80% kan besparen.

Oorzaken

Maar waarom zijn bepaalde dimmers niet de juiste voor jouw LED verlichting? Eén van de meest voorkomende problemen waarom een bepaalde dimmer niet goed werkt is een te lage spanning. Dit heeft dus te maken met het aantal Volt. Het kan zo zijn dat een LED-lamp een te lage voltage heeft en daardoor minder goed dimt. Dit zie je vaak terug aan een trillende lamp. Als je deze signalen negeert betekent verkort de levensduur van de desbetreffende lamp. Een ander probleem kan zijn dat de minimum weerstand van de dimmer te laag is. LED lampen hebben een lager verbruik en dus een lager aantal Watt. Hierdoor kan het zo zijn dat de dimmer deze lampen gewoonweg niet ondersteunt.

Waar moet ik op letten?

Denk dus bij het aanschaffen van LED dimmers op de minimale belasting van een LED dimmer. Het is dus belangrijk dat de juiste combinatie gemaakt wordt betreft de LED lamp en de LED dimmer. LED lampen zitten vaak tussen de 3 en 6 Watt. Terwijl de minimale belasting van veel dimmers tussen de 20 en 50 Watt ligt. Hierdoor kan dit geen goeie match zijn. Door dit goed toe te passen zorg je ervoor dat je zonder problemen kan dimmen. Houd dus goed in je achterhoofd dat het dimmen van LED anders werkt dan bij traditionele verlichting. Het is namelijk zo dat halogeen en LED verschillende dimcurves hebben.

Milieubewust

Er zijn een aantal belangrijke redenen om voor LED inbouwspots te kiezen: een langere levensduur, 80% energie besparen en ze worden niet warm. Doordat ze niet warm hebben ze geen invloed op de temperatuur in de kamer. Hierdoor wordt wederom energie en CO2 bespaard.